Ημέρα πένθους η Τετάρτη για τη Ρωσία: 20 οι νεκροί στο μετρό της Μόσχας [φωτό+βίντεο]

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ημέρα πένθους για όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα του μετρό της Μόσχας κήρυξαν την Τετάρτη οι αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας. Μέχρι στιγμής, οι νεκροί ανέρχονται σε 20 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 160, πολλοί εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση.

Από τους 160 τραυματίες οι 129 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Μόσχας με 110 ασθενοφόρα, σύμφωνα με ρώσο αξιωματούχο. Στο σημείο εστάλησαν και τρία ελικόπτερα για τη διακομιδή των τραυματιών.

Εκπρόσωπος

του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι απότομη αύξηση της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος προκάλεσε τη διακοπή της πορείας του συρμού.

Το δυστύχημα συνέβη στην “μπλε γραμμή” του μετρό, στις 08.30, ανάμεσα στους σταθμούς Παρκ Πομπέντι, σταθμό που βρίσκεται σε μεγαλύτερο βαθμός και εγκαινιάσθηκε το 2003, και Σλαβιάνσκι Μπουλεβαρντ, που εγκαινιάσθηκε το 2013. Τα βαγόνια εκτροχιάστηκαν σε απόσταση 200 μέτρων από το σταθμό.

Το άρθρο Ημέρα πένθους η Τετάρτη για τη Ρωσία: 20 οι νεκροί στο μετρό της Μόσχας [φωτό+βίντεο] εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα