«Η βουλευτική αποζημίωση ήταν και είναι 5.700 ευρώ»

Μια πλήρης ανάλυση της βουλευτικής αποζημίωσης θα αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη του Κοινοβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα, αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού της Βουλής.

Την εισήγηση αυτή είχε κάνει ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην Επιτροπή του Προϋπολογισμού της Βουλής και έγινε αποδεκτή από τα κόμματα.

Αναφορικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αύξηση της βουλευτικής

αποζημίωσης, ο γενικός γραμματέας της Βουλής Θανάσης Παπαϊωάννου δήλωσε ότι «η βουλευτική αποζημίωση ήταν και είναι 5.700 ευρώ.Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται στην πράξη ότι ένας κωδικός πηγαίνει καλύτερα ή χειρότερα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυξήθηκε η βουλευτική αποζημίωση, η οποία συναρτάται και από άλλους παράγοντες (συμμετοχή στις συνεδριάσεις κλπ)».

Εξάλλου, συμπλήρωσε: «Δίνω πολιτική διαβεβαίωση ότι, το 2013, η βουλευτική αποζημίωση δεν υπέστη μεταβολή, πέραν των μειώσεων των δαπανών κίνησης και εξοπλισμού γραφείου».

Συν τοις άλλοις, ο κ. Παπαϊωάννου επισημαίνει ότι «δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση των ποσών με το 2012 καθώς, ως έτος εκλογών, δεν κατεβλήθησαν στους βουλευτές δύο μηνιαίες αποζημιώσεις, το διάστημα κατά το οποίο η Βουλή ήταν κλειστή».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας, «με τον προϋπολογισμό του 2014 επέρχονται περικοπές συνολικού ποσού 6,8 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2013».

Keywords
Τυχαία Θέματα