Η Βόρειος Κορέα εκτόξευσε δυο πυραύλους στη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Στην εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς με κατεύθυνση τη Θάλασσα της Ιαπωνίας προχώρησαν νωρίς σήμερα, Τετάρτη ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο ανώτερους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι πύραυλοι αυτοί, οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι τύπου Ροντόνγκ, διήνυσαν μια απόσταση περίπου 650 χλμ..

Η Βόρεια Κορέα

έχει προχωρήσει σε πολλές εκτοξεύσεις πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς τις τελευταίες ημέρες.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως βρίσκεται «σε στενή συνεργασία με συμμάχους και εταίρους του, κυρίως στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, για να λάβει τα κατάλληλα μέτρα».

«Καλούμε τη Βόρεια Κορέα να αυτοσυγκρατηθεί και να αποφύγει άλλες απειλητικές ενέργειες», ανέφερε η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Μαρί Χαρφ.

Οι εκτοξεύσεις πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση στ συνάντηση που είχαν χθες η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν Χιέ και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, οργανωμένη από τον Μπαράκ Ομπάμα, στην κατοικία του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Χάγη.

Είναι η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στους δύο ασιάτες ηγέτες μετά την άνοδό τους στην εξουσία πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο.

«Στη διάρκεια αυτών των τριών τελευταίων ετών, η στενή συνεργασία των τριών χωρών μας επέτρεψε να αλλάξουν τα δεδομένα με τη Βόρεια Κορέα», υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Η τριμερής συνεργασία μας έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στην Πιονγκγιάνγκ: η απάντηση στις προκλήσεις και τις απειλές της θα δοθεί με μια φωνή», πρόσθεσε.

Ο Ομπάμα τόνισε τέλος ότι «η δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην ασφάλεια της Ιαπωνίας και της Δημοκρατίας της Κορέας είναι άνευ όρων (...) και μια πυρηνική Βόρεια Κορέα είναι απαράδεκτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα