Η Τσούπρα πετά το «μπαλάκι» στην Πυροσβεστική!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Παραδέχθηκε πως δεν υπήρξε οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα, η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου.

Η κ. Τσούπρα κατέθετε επί δύο ώρες στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση για τη φονική πυρκαγιά.

Στην κατάθεσή της, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι άλλο είναι η εκκένωση τύπου «άτακτη φυγή» και άλλο είναι η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών.

Αυτό το τελευταίο δεν έγινε ποτέ, υποστήριξε.

Σχετικά με το ζήτημα της εκκένωσης ανέφερε πως αρμόδια ήταν η πυροσβεστική υπηρεσία

Όπως πρόσθεσε, πρέπει να κάνει εισήγηση η Πυροσβεστική στον αρμόδιο δήμαρχο και όσον αφορά την εκκένωση πρέπει να αποφασίσει η ίδια η Πυροσβεστική Υπηρεσία γιατί πλέον φτάνουμε στη διάσωση, την οποία κάνει εκείνη.

Ακόμη, σημείωσε ότι ο δήμος και η περιφέρεια επεμβαίνουν μόνο όταν δεν υπάρχει φωτιά στον συγκεκριμένο χώρο, αλλιώς δεν μπορούν να επέμβουν βάσει νόμου.

Τέλος, τόνισε ότι στις 18:10 η Πυροσβεστική είπε προφορικά πως πρέπει να απομακρυνθεί ο κόσμος από τον Νέο Βουτζά, αλλά αυτό δεν γινόταν γιατί η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη.

«Εμείς βλέπαμε μια φωτιά από πάνω απλώς. Η ενημέρωση που είχαμε είναι ότι πάει στη Διώνη. Στη αντίθετη πλευρά. Στείλαμε μήνυμα σε όλους τους αρμόδιους για το συντονιστικό. Έλειπε η Πυροσβεστική. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι άκυρο. Έγινε 20.20 το ΣΟΠ».

Δείτε ακόμη:

Σοβαρή καταγγελία Μπουρνούς: «Θα δούμε ποιος θα πάει φυλακή» – Κάνει λόγο για πλαστογραφία

Το άρθρο Η Τσούπρα πετά το «μπαλάκι» στην Πυροσβεστική! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα