«Η τρόικα τα έκανε όλα λάθος στην Ελλάδα»

«Πιστεύω πως οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν από την τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή) είναι εσφαλμένες και έχουν οδηγήσει την Ελλάδα σε έναν τοίχο και μπορεί ακόμη να οδηγήσουν την Ευρώπη σε έναν τοίχο», δήλωσε ο επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας Lazard, στο Παρίσι, Ματιέ Πιγκάς.

Επιπλέον,

ο Πιγκάς τόνισε εμφατικά στον ραδιοσταθμό France Inter: «Ναι, πιστεύω πως η τρόικα τα έκανε όλα λάθος». Μάλιστα, ο ίδιος επανέλαβε πως «μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη και πως το συνολικό χρέος της χώρας θα πρέπει να μειωθεί κατά περίπου 100 δισ. ευρώ, ώστε να υπάρξει μια αποδεκτή αναλογία χρέους προς Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ)».

Σημειώνεται, τέλος, πως ο Ματιέ Πιγκάς είχε συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο ξενοδοχείο Baltimore των Παρισίων την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, ενώ κλιμάκιο στελεχών της Lazard έχει «στρατοπεδεύσει» στον 6ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών τις τελευταίες 4 ημέρες, καθώς επεξεργάζεται τις ελληνικές θέσεις εν όψει του αυριανού Eurogroup.

Πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα