Η Τρόικα επιστρέφει με ακόμη πιο σκληρές απαιτήσεις

Ενώ η τρικομματική κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει ένα νέο πλαίσιο διαπραγμάτευσης του Μνημονίου, οι κορυφαίοι της Τρόικας επιστρέφουν με άγριες διαθέσεις, αφού η Ελλάδα απέτυχε να ανταποκριθεί ακόμη και στα πλέον στοιχειώδη μέτρα θεσμικού χαρακτήρα. Στο μαρτύριο της σταγόνας θα υποβληθεί η Ελλάδα, περιμένοντας την μεγάλη δόση των 30 δισ. €, που θα ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές

της και θα δώσει ανάσα ρευστότητας.

Οι εκπρόσωποι της Τρόικας θα ζητήσουν από την ελληνική κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής και θα την πιέσουν να προχωρήσει στην εφαρμογή 25 συγκεκριμένων μέτρων, τα οποία θα έπρεπε να έχουν ήδη ολοκληρωθεί, αλλά έχουν παραπεμφθεί στις …ελληνικές καλένδες:

1. Μείωση 12% κατά µέσο όρο στα «ειδικά µισθολόγια» του δηµοσίου τοµέα, η οποία θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2012 και θα επιφέρει εξοικονόμηση εσόδων της τάξης των 205 εκατ. ευρώ.

2. Μέτρα εξοικονόμησης 11,6 δισ., τα οποία θα υιοθετηθούν µε τους προϋπολογισμούς του 2013 και του 2014, με πακέτο μέτρων που θα ψαλιδίσει εκ νέου μισθούς συντάξεις και επιδόματα, αν και η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να «προστατεύσει» τις ευπαθείς ομάδες.

3. Κατάργηση και συγχώνευση δημοσίων επιχειρήσεων, με στόχο και την απομάκρυνση από το δημόσιο 150.000 εργαζόμενων έως το 2015.

4. Περαιτέρω μείωση των φαρμακευτικών δαπανών και της λειτουργικής δαπάνης των νοσοκομείων

5. Περιορισμός των χρηματικών παροχών προνοίας.

6. Επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων

7. Πλήρης καταγραφή και δημοσίευση όλων των κρατικών περιουσιακών στοιχείων στο δικτυακό τόπο του Υπουργείου Οικονομικών.

8. Εξάλειψη των φοροαπαλλαγών και των ευνοϊκών καθεστώτων φορολόγησης.

9. Αύξηση στις αντικειμενικές αξίες της ακίνητης περιουσίας.

10. Έλεγχοι υπηρεσιακής απόδοσης στο δημόσιο και «καρατόμηση» διευθυντών που δεν ανταποκρίνονται στους στόχους απόδοσης.

11. Ανάθεση σε οικονομικούς επιθεωρητές του ελέγχου των φοροεισπρακτόρων.

12. Έλεγχο για τουλάχιστον 200 δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων εφοριακών ετησίως.

13. Νέο σύστημα προστασίας πληροφοριοδοτών, οι οποίοι αναφέρουν περιπτώσεις διαφθοράς εφοριακών -και όχι μόνο.

14. Κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων που αντικαθίσταται από απλούστερη νομοθεσία.

15. Μείωση στον αριθμό των συμβάσεων ταμείων με ιδιώτες ιατρούς, έτσι ώστε να μειωθεί η αναλογία ιατρών-ασθενών, που θεωρείται «υψηλή» σε σχέση μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

16. Νέο σύστημα παρακολούθησης της συνταγογραφικής δραστηριότητας των ιατρών.

17. Διενέργεια και δημοσίευση έκθεσης που καλύπτει:

α. τις ποσότητες και αξίες των συνταγών του κάθε ιατρού, τόσο σε σύγκριση με τους ομοταγείς του, όσο και με τις κατευθυντήριες οδηγίες για τη συνταγογράφηση,

β. τη συνταγογράφηση του κάθε ιατρού για γενόσημα φάρμακα, έναντι των πρωτοτύπων και εντός πατέντας φαρμάκων και

γ. τη συνταγογράφηση των αντιβιοτικών.

18. Πλαφόν στον προϋπολογισμό συνταγογράφησης για κάθε ιατρό, στόχο

Keywords
Τυχαία Θέματα