Aπό την Βενεζουέλα... με αγάπη!

Η εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ αρχίζει τη... μάχη του Προολυμπιακού τουρνουά, με στόχο να είναι παρούσα στους αγώνες του Λονδίνου!

Του Μιχάλη Τσαμπά

Το καλοκαίρι με το... γαλανόλευκο ενδιαφέρον συνεχίζεται! Το μεγαλύτερο διάστημα του Ιουνίου μας απασχόλησε ευχάριστα η εθνική Ελλάδος στο ποδόσφαιρο με την πετυχημένη παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, το οποίο ολοκληρώνεται αύριο με τον μεγάλο τελικό!

Η εθνική βρέθηκε στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, πάλεψε για το... θαύμα και με την Γερμανία και γενικά το πρόσημο είναι θετικό στο φινάλε!

Πλέον την σκυτάλη παίρνει μια άλλη εθνική, που στο παρελθόν μας έχει προσφέρει απλόχερα τεράστιες χαρές, τίτλους και διακρίσεις! Αναφερόμαστε φυσικά στην εθνική ομάδα του μπάσκετ, που από το βράδυ της Δευτέρας... ρίχνεται στη μάχη του Προολυμπιακού τουρνουά στη μακρινή Βενεζουέλα, το οποίο αρχίζει στις 2 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 8 του ίδιου μήνα!

Από εκεί, από μια... latin χώρα, που είναι η πρώτη στη λίστα εγκληματικότητας σε όλο τον πλανήτη (!!!), η Ελλάδα δεν θέλει να... εγκληματίσει κατά της πλούσιας ιστορίας της. Αντίθετα επιθυμεί να πάρει το ένα από τα τρία εισιτήρια που... προσφέρονται για το ταξίδι στο Λονδίνο και τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Αποστολή όχι εύκολη, αλλά όχι και δύσκολη για τη συγκεκριμένη εθνική, που ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν έχει ανταποκριθεί και σε πιο δύσκολες καταστάσεις και μάλιστα με επιτυχία! Αυτό περιμένει όλος ο ελληνικός λαός να συμβεί ακόμη μια φορά. Να πάρουμε μια ακόμη χαρά από τον αθλητισμό σε δύσκολες εποχές και φυσικά να είμαστε παρόντες στο ραντεβού των Ολυμπιακών αγώνων!

Εξάλλου αυτός είναι και ο μεγάλος στόχος, γι’ αυτό προετοιμάστηκε τόσο καιρό η ομάδα και για τον λόγο αυτό ο Ηλίας Ζούρος έκανε τις καλύτερες επιλογές που θεωρεί ο ίδιος όσο αφορά το ρόστερ! Βέβαια, για το συγκεκριμένο θέμα των κλήσεων υπάρχουν πολλές και μεγάλες ενστάσεις από πολλούς. Όμως πάντα έτσι δεν συμβαίνει; Ο καθένας έχει την δική του άποψη.

Ανάλογη κριτική άλλωστε δεν δέχτηκε και πριν το Euro ο Φερνάντο Σάντος; Ο Ζούρος όμως είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός, αυτούς που πήρε στην Βενεζουέλα θεωρεί τους καλύτερους, με αυτούς θα πορευτεί και τέλος.

Μακάρι για την Ελλάδα και την εθνική να τον δικαιώσουν και να... βαφτεί γαλανόλευκο το ένα από τα τρία προνομιούχα εισιτήρια! Αντίπαλοι της εθνικής μας στον όμιλο δεν είναι τίποτα μεγαθήρια που θα μας τρομάξουν, οπότε στόχος στην φάση των ομίλων είναι η πρώτη θέση, ώστε να έχουμε καλύτερη τύχη στα... σταυρώματα στην επόμενη φάση!

Η Ελλάδα ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας το βράδυ της Δευτέρας, όταν και αντιμετωπίζει το Πουέρτο Ρίκο! Παραδοσιακή δύναμη της Κεντρικής Αμερικής, με εμπειρία και συχνή παρουσία σε μεγάλες διοργανώσεις, χωρίς όμως πλέον να είναι η ομάδα-φόβητρο του παρελθόντος, έστω κι αν έχει στο ρόστερ της πολλούς ΝΒΑers!

Το Πουέρτο Ρίκο ουσιαστικά είναι και ο βασικός ανταγωνιστής της ε

Keywords
Τυχαία Θέματα