Η σημασία του φιλιού για την επιλογή συντρόφου

Δύο είναι οι βρετανικές έρευνες που διαπιστώνουν ότι ο τρόπος που φιλά κανείς παίζει ρόλο στην αξιολόγηση της καταλληλότητας του ως σύντροφος. Οι μελέτες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες δίνουν περισσότερη σημασία στο φιλί από τους άνδρες, ιδίως εάν αυτός που φιλά προορίζεται για σύζυγος!

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Λίβερπουλ μελέτησαν μέσω ερωτηματολογίων πάνω από 900 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 έως 63 ετών και συμπέραναν ότι το φιλί παίζει κεντρικό ρόλο στην αξιολόγηση παρτενέρ.

Από την άλλη, η μελέτη βρήκε ότι το φιλί έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους άνδρες

και περισσότερο τις γυναίκες που ασκούν γοητεία στους γύρω τους και εύκολα συνάπτουν βραχυχρόνιες σχέσεις. Άλλα ευρήματα των μελετών ήταν τα εξής:

- Στις σύντομης χρονικής διάρκειας σχέσεις (περιστασιακές κ.λπ.) το φιλί είναι περισσότερο σημαντικό πριν το σεξ και λιγότερο στη διάρκειά του. Στους μακρόχρονους δεσμούς το φιλί είναι εξίσου σημαντικό πριν το σεξ, στη διάρκειά του και σε στιγμές άσχετες με αυτό.

- Όσο πιο συχνά είναι τα φιλιά, τόσο πιο ποιοτικός συνήθως είναι ένας δεσμός δύο ανθρώπων, ενώ αυτό δεν συμβαίνει με τη συχνότητα του σεξ.

Keywords
Τυχαία Θέματα