Η προσευχή του Ούγκο Τσάβες για τη ζωή του

Για τη ζωή του προσευχήθηκε ο 57χρονος πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ο οποίος επέστρεψε χθες από την Κούβα όπου βρέθηκε για ένα δεύτερο κύκλο ακτινοθεραπειών για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

«Έχω ακόμη πράγματα να κάνω για το λαό αυτό και τη χώρα αυτή», είπε στη λειτουργία που τελέστηκε χθες για την υγεία του, Μεγάλη Πέμπτη για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, στη γενέτειρά του Μπαρίνας, σχεδόν 400 χλμ.

νοτιοδυτικά του Καράκας, την οποία παρακολούθησαν η οικογένειά του και φίλοι. «Μη με πάρεις ακόμη», είπε στην προσευχή του.

«Δώσε μου (περισσότερη) ζωή. Κάνε την μια επώδυνη ζωή. Δεν με νοιάζει. Δώσε μου το αγκάθινο στεφάνι σου, Ιησού, που ίσως με ματώσει. Δώσε μου το σταυρό σου, δώσε μου 100 σταυρούς να κουβαλάω, αλλά άσε με να ζήσω».

Ο πρόεδρος ήταν φανερά συγκινημένος καθώς όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Venezolana de Television η φωνή του ήταν αδύναμη ενώ δάκρυα έτρεχαν στο πρόσωπο του στην ομιλία του.

«Ο καρκίνος είναι μια πραγματική απειλή που σηματοδοτεί το τέλος του δρόμου για πολλούς ανθρώπους», είπε.

Στις 26 Φεβρουαρίου ο Ούγκο Τσάβες εγχειρίστηκε προκειμένου να του αφαιρεθεί ο όγκος που είχε στην πυελική χώρα. Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει ήταν μια υποτροπή του καρκίνου που είχε διαγνωστεί και τού είχε αφαιρεθεί τον Ιούνιο του 2011, επίσης στην Κούβα, και αμέσως μετά υποβλήθηκε σε χημειοθεραπευτική αγωγή.

Ο πρόεδρος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του οποίου ο καρκίνος δεν έχει κάνει μετάσταση, θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στις εκλογές του Οκτωβρίου.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα