Η όμορφη Αφγανή που έγινε εξώφυλλο, παραμένει στη φυλακή

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αν και έχουν περάσει ολόκληρα τριάντα χρόνια από τότε που ο φωτορεπόρτερ Στιβ ΜακΚάρι τράβηξε αυτήν την εκπληκτική φωτογραφία το 1984, τα μάτια της Αφγανής κοπέλας έχουν μείνει αξέχαστα.

Το όμορφο πρόσωπο της κοσμούσε το εξώφυλλο του National Geographic– πίσω όμως από το υπέροχο βλέμμα της κρύβεται μία θλιβερή ιστορία. Η Σαρμπάτ Γκούλα που πάσχει από ηπατίτιδα και αποτελεί την κεφαλή της οικογένειας της, συνελήφθη πριν μέρες και βρίσκεται σε πακιστανική

φυλακή. Η Γκούλα κατηγορείται για κατοχή πλαστής ταυτότητας, μαζί με αμέτρητους ακόμα πρόσφυγες που ψάχνουν τη λύτρωση μακριά από το Αφγανιστάν.

Τα πράσινα μάτια της σήμερα ήρθαν πάλι στο φως της δημοσιότητας, με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος για την υπό όρους αποφυλάκιση της. Παρά τις υπόνοιες του Υπουργού Εσωτερικών του Πακιστάν πως θα επανεξετάσει την υπόθεση και θα της χαρίσει την ελευθερία της, ο δικαστής σήμερα φάνηκε ανένδοτος. Η Αφγανή είχε στην κατοχή της δύο πλαστές ταυτότητες και όχι μία, κάτι που επιβαρύνει την θέση της και αντικρούει τα επιχειρήματα των δικηγόρων της.

Ο πρεσβευτής του Αφγανιστάν στο Πακιστάν, δήλωσε πως η απόφαση του πακιστανικού δικαστηρίου, έρχεται σε σύγκρουση με τον Υπουργό Εξωτερικών που είπε πως θα δει την υπόθεση από ανθρωπιστική σκοπιά. Η Γκούλα, κινδυνεύει με φυλάκιση 14 ετών, αν και ως τώρα οι περισσότεροι Αφγανοί πρόσφυγες αντιμετωπίζουν την ποινή της απέλασης και όχι της φυλάκισης.

Η Σαρμπάτ Γκούλα, που στην πλαστή ταυτότητα που εκδόθηκε το 2014 φαινόταν ως Σαρμπάτ Μπίμπι, ,έχει στο πλευρό της τη στήριξη πολλών ανθρώπων. Αφγανός διπλωμάτης, τόνισε ότι θα ζητήσει την παρέμβαση του Πακιστανού πρωθυπουργού καθώς πρόκειται για μία φτωχή χήρα που έχει ανάγκη η οικογένεια της.

Το άρθρο Η όμορφη Αφγανή που έγινε εξώφυλλο, παραμένει στη φυλακή εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα