Η Ολλανδία παρέδωσε στις γαλλικές αρχές ύποπτο για τρομοκρατία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Εχθές, Πέμπτη, παραδόθηκε στην γαλλική δικαιοσύνη από τις ολλανδικές αρχές, γάλλος υπήκοος, οποίος φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία.

Ο 32χρονος Ανίς Μπαρί, έχει καταδικαστεί στη Γαλλία για ποινικά αδικήματα και συνελήφθη τον Μάρτιο στο Ρότερνταμ μετά από αίτημα του Παρισιού. Μετά την έκδοσή του,

του ασκήθηκε δίωξη για «σύσταση τρομοκρατικής εγκληματικής οργάνωσης» και «παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων» και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Με εντολή από το ISIS

Στο διαμέρισμα του στο Ρότερνταμ βρέθηκαν σφαίρες βάρους 45 κιλών, διαμετρήματος των 7,62 χιλιοστών, πιθανόν για Καλάσνικοφ.

Ο Μπάρι πιστεύεται ότι είναι συνεργός του Ρεντά Κρικέτ, που είχε συλληφθεί στο Παρίσι μερικές μέρες νωρίτερα και θεωρείται ότι είχαν εντολή από το Ισλαμικό Κράτος να πραγματοποιήσουν επίθεση σε γαλλικό έδαφος. Οι δύο άνδρες είχαν ταξιδέψει στη Συρία στις αρχές του 2015 και στη συνέχεια μετακινούνταν σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φρανσουά Μολέν..

Ο Κρικέτ, κατά δήλωσή του, είχε φιλοξενήσει τον Μπαρί σε διαμέρισμα που είχε νοικιάσει με ψεύτικα στοιχεία, στο οποίο βρέθηκαν 105 γραμμάρια εκρηκτικής ουσίας TATP και δύο μπιτόνια που περιείχαν οξύ, υπεροξείδιο του υδρογόνου και ακετόνη.

Το άρθρο Η Ολλανδία παρέδωσε στις γαλλικές αρχές ύποπτο για τρομοκρατία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα