Η Μέρκελ «παγώνει» τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την Τουρκία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ προέβη σε μια σημαντική ανακοίνωση προς τους βουλευτές του συντηρητικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματός της χθες, δηλώνοντας αντίθετη στην έναρξη νέων συνομιλιών για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Bild.

Η κα Μέρκελ επεσήμανε στους βουλευτές

πως πρέπει να εξηγήσουν με ξεκάθαρο τρόπο αυτή την απόφαση στους ψηφοφόρους που ζητούν να μάθουν την θέση του κόμματος για το συγκεκριμένο ζήτημα. Σημειώνεται ότι μόλις εχθές ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία «δεν έχει σφραγίσει το βιβλίο» ακόμη σε σχέση με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα εξέδωσε ψήφισμα με 479 ψήφους υπέρ και 37 κατά την αναστολή των συνομιλιών με την Τουρκία λόγω της ακραίας αντίδρασης της κυβέρνησης Ερντογάν απέναντι στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Άλλωστε ο Ερντογάν εξακολουθεί να απειλεί πως αν δεν δοθούν από την Ευρώπη τα ανταλλάγματα που έχουν συμφωνηθεί, η Τουρκία θα ανοίξει τις διόδους των μεταναστών και προσφύγων προς τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Το άρθρο Η Μέρκελ «παγώνει» τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την Τουρκία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα