Η μεγάλη έξοδος του καλοκαιριού

Άρον-άρον εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι Αθηναίοι, ενόψει της εορτής του Δεκαπενταύγουστου. Ο -παραδοσιακά- καλός καιρός συμβάλει στο να φεύγουν κατά χιλιάδες όσοι βρίσκονται ακόμα στην Αθήνα (έστω και για λίγες ημέρες), αφήνοντας ελάχιστους πίσω τους.

Ήδη παρατηρείται αυξημένη κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια και εθνικά οδικά δίκτυα. Η τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων, ενώ η κυκλοφορία στα εθνικά οδικά δίκτυα διεξάγεται

ομαλά.

Από σήμερα στις 16.00 θα ισχύσει και η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων η οποία θα λήξει στις 23.00 το βράδυ της Τετάρτης.

Από το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε, η πληρότητα στα περισσότερα δρομολόγια πλοίων άγγιξε το 100%. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 20 δρομολόγια πλοίων από τον Πειραιά, 11 από τη Ραφήνα και 4 από το Λαύριο.

Συνολικά από την 1η Αυγούστου, μέχρι την περασμένη Παρασκευή είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά 363.794 επιβάτες, ενώ πέρυσι όλο τον Αύγουστο διακινήθηκαν από τον Πειραιά 928.948 επιβάτες, από τη Ραφήνα 160.749 και από το Λαύριο 22.030.

Σύμμαχος ο καλός καιρός

Ηλιοφάνεια θα επικρατεί σε όλη τη χώρα με καλό καιρό και υψηλές θερμοκρασίες. Την Τετάρτη 15 Αυγούστου σε όλη τη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές βροχές τις θερμές ώρες της ημέρας, στα ορεινά τμήματα της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως μέτριοι και τοπικά στις ανατολικές Κυκλάδες και το νοτιανατολικό Αιγαίο ισχυροί.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Στην Αττική, ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα