"Η κυβέρνηση θα μας βρει μπροστά της"

Δεν απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα αποφασίσουν να αλλάξουν στρατόπεδο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του στην «Αυγή της Κυριακής».

Σχετικά με την πρόσφατη ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ,

ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι «ήδη άρχισαν οι συζητήσεις για νέο διάδοχο κυβερνητικό σχήμα, από κύκλους προσκείμενους στην κυβέρνηση», σημειώνοντας ότι η συζήτηση στη Βουλή και η ψήφος της Θεοδώρας Τζάκρη υπέρ της πρότασης μομφής «διεύρυνε την εντύπωση ότι η κυβέρνηση είναι ετοιμόρροπη».

«Ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Οι βουλευτές καλούνται όχι μόνο να είναι μνημονιακοί, αλλά και δεκανίκια της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος», σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα τους βρει απέναντι της στους σκόπελους του προϋπολογισμου, του φόρου ακινήτων, της εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στους πλειστηριασμούς, στα μέτρα του Μνημονίου.

Ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στο ζήτημα των αυτοδιοικητικών εκλογών από τον κ. Τσίπρα, καθώς όπως δήλωσε, «πρέπει στις τοπικές κοινωνίες να αποτυπωθεί η ανάγκη για μία εναλλακτική αυτοδιοικητική πολιτική, μέσα από αξιόπιστες συμμαχίες και ριζοσπαστικά προγράμματα».

«Πρέπει να μεριμνήσουμε να στηριχθούν, να συγκροτηθούν και να οργανωθούν αυτοδιοικητικές κινήσεις που θα διεκδικήσουν τη νίκη» σημειώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα