«Η κυβέρνηση Σαμαρά αποδεικνύεται επικίνδυνη»

Στον απόηχο των αποκαλύψεων από το βίντεο της συνομιλίας Κασιδιάρη-Μπαλτάκου ο Guardian αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός «κάνει αγώνα δρόμου να περιορίσει μια νέα πολιτική κρίση μετά τις αποκαλύψεις του Ηλία Κασιδιάρη και τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας». Σύμφωνα με το

βρετανικό έντυπο, άπαντες πλέον από την πολιτική σκηνή της Ελλάδας ζητούν από την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Η ανταποκρίτρια της Guardian, Helena Smith, σχολιάζει τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση Σαμαρά αποδεικνύει ότι είναι επικίνδυνη. Δεν μπορεί να ορίζει άλλο την τύχη της χώρας».

Μέσα σε ένα εύθραυστο πολιτικό σκηνικό εν όψει των κρίσιμων εκλογών, η δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο έχει ενισχύσει την αντίληψη περί δεσμών μεταξύ της ακροδεξιάς και στελεχών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει η Guardian.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές να απέχουν μόλις λίγες εβδομάδες - και με την κυβερνητική πλειοψηφία να περιορίζεται πια σε ένα μόνο βουλευτή -, αρκετοί «βλέπουν» ότι ο εύθραυστος δικομματικός συνασπισμός θα χάσει και άλλες ψήφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα