Η φρικτή υπόθεση που κάνει τον γύρο του κόσμου: Κρατούσαν αιχμάλωτα τα 13 παιδιά τους (pics-vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μια απίστευτη σοκαριστική ιστορία κάνει σήμερα τον γύρο του κόσμου.

Δεκατρία παιδιά ήταν όμηροι των ίδιων τους των γονιών.

Η φρίκη αποκαλύφθηκε όταν ένα από αυτά, κατάφερε να δραπετεύσει από το σπίτι-φυλακή στην περιοχή Πέρις την περασμένη Κυριακή και να ειδοποιήσει τις Αρχές.

Οι υπάλληλοι στο γραφείο του σερίφη, που απάντησαν στην κλήση, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα αυτιά τους ακούγοντας ένα νεαρό κορίτσι να ισχυρίζεται ότι τα 12 αδέλφια της, ηλικίας από 2 έως 29 ετών, κρατούνται αιχμάλωτα, κάποια δεμένα ακόμη και με αλυσίδες,

στο πατρικό τους σπίτι, από τους γονείς τους.

Οι αστυνομικοί επεδίωξαν να τη συναντήσουν και όταν αυτό έγινε, είδαν ένα πολύ αδύναμο κορίτσι που έμοιαζε να είναι μόλις 10 ετών, παρ’ όλο που η πραγματική της ηλικία ήταν 17.

Αφού τους διηγήθηκε την απίστευτη ιστορία, οι αστυνομικοί πήγαν για αυτοψία στο σπίτι, στην περιοχή Πέρις, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρωτοφανές θέαμα.

Τα παιδιά φαίνονταν υποσιτισμένα και ήταν πολύ βρώμικα, ενώ έμοιαζαν να είναι μικρότερα από την πραγματική τους ηλικία.

Στο σπίτι βρίσκονταν και οι δύο γονείς, ο 57χρονος πατέρας Ντέιβιντ Άλεν Τέρπιν και η 49χρονη σύζυγός του και μητέρα, Λουίζ Άννα Τέρπιν, οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ πλέον είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες του βασανισμού και της έκθεσης παιδιών σε κίνδυνο.

Αμφότεροι έχουν οδηγηθεί σε κέντρο κράτησης στην περιοχή, ενώ όλα τα παιδιά βρίσκονται σε νοσοκομεία της πόλης, όπου δέχονται τη φροντίδα του ιατρικού προσωπικού.

Ποιοι είναι οι δυο γονείς

Ο Ντέιβιντ Τέρπιν εμφανίζεται στα αρχεία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της Καλιφόρνια ως διευθυντής του ιδιωτικού σχολείου Sandcastle, το οποίο φαινόταν ότι λειτουργεί στο κτίριο-φυλακή των ίδιων του των παιδιών.

Σύμφωνα με τους γείτονες, όλοι γνώριζαν ότι στο συγκεκριμένο κτίριο ζούσε μια πολυμελής οικογένεια, όμως κανείς τους δεν είδε ποτέ κάποιο από τα παιδιά.

Η πρώτη φορά που τα είδαν ήταν την Κυριακή, όταν οι Αρχές τα απομάκρυναν από το κτίριο λίγο μετά τη σύλληψη των γονιών του.

«Φορούσαν τις πιζάμες τους και ήταν υποσιτισμένα και πολύ χλωμά, σαν να μην τα είχε δει ποτέ ο ήλιος. Τα περισσότερα ήταν κορίτσια και μικροκαμωμένα», είπε μία εκ των γειτόνων στο τοπικό κανάλι KABC, ενώ όπως και οι αστυνομικοί, και η ίδια θεώρησε ότι είναι πιο μικρά από ό,τι φαίνονται.

Η οικογένεια Τέρπιν μετακόμισε στο συγκεκριμένο σπίτι το 2010, ένα χρόνο πριν καταθέσουν αίτηση πτώχευσης στην πολιτεία της Καλιφόρνια, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία. Ο Ντέιβιντ Τέρπιν κέρδιζε περί τις 140.000 δολάρια τον χρόνο, εργαζόμενος ως μηχανικός, ενώ η σύζυγός του ασχολούνταν με τα οικιακά.

«Δεν υπήρχε τίποτα το ασυνήθιστο στην περίπτωσή τους» είπε στο CNN ο δικηγόρος που τους είχε εκπροσωπήσει τότε.

Στα δικαστικά έγγραφα περιγράφονται περιουσιακά στοιχεία ύψους 150.000 δολαρίων, αλλά και χρέη ύψους 240.000 δολαρίων που αφορούσαν κυρίως πιστωτικές κάρτες, αλλά και ένα αγρόκτημα στο Τέξας.

Όπως θυμάται ο δικηγόρος τους, κανένας από τους δυο δεν έμοιαζε να είναι ταραγμένος κατά την εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης, ενώ σημειώνει πως αμφότεροι μιλούσαν με αγάπη για τα παιδιά τους, ενώ του είχαν δείξει και φωτογραφίες από ένα ταξίδι όλης της οικογένειας στην Disneyland.

Η μητέρα του 57χρονου Ντέιβιντ, Μπέτυ, μίλησε επίσης στο CNN, κι έκανε λόγο για μια «αξιοσέβαστη» οικογένεια, που πήγαινε συχνά διακοπές.

«Έχουν 13 παιδιά, τα οποία συνήθως έντυναν όλα ίδια στις εξόδους τους, για λόγους ασφαλείας», είπε η γιαγιά των παιδιών-αιχμαλώτων, η οποία υποστήριξε πως οι γονείς ήταν πολύ προστατευτικοί με τα παιδιά τους.

«Όταν έβγαιναν έξω, τα στοίχιζαν με βάση την ηλικία τους, ενώ οι γονείς βρίσκονταν στα άκρα της γραμμής που σχημάτιζαν, ένας μπροστά κι ένας πίσω, ώστε να τα ελέγχουν», είπε.

Οι δύο γονείς ήταν πάντως πολύ δραστήριοι στα social media όπου δημοσίευαν οπτικοακουστικό υλικό από διάφορες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα την ανανέωση των γαμήλιων όρκων τους σε ένα παρεκκλήσι του Λας Βέγκας. Η συγκεκριμένη «τελετή» φαίνεται πως ήταν η αγαπημένη τους, καθώς φρόντιζαν να την επαναλαμβάνουν συχνά, το 2011, το 2013 και το 2015.

Σε ένα από τα βίντεο που «μοιράστηκαν» στα social media, φαίνεται ο σωσίας του Έλβις Πρίσλεϊ, να τραγουδά το «Love me tender» καθώς συνοδεύει την χαμογελαστή Λουίζ Άννα στο παρεκκλήσι, για να επιβεβαιώσει την αφοσίωσή της στον σύζυγό της, έπειτα από 26 χρόνια κοινής ζωής.

«Σου προσφέρω αυτό το δαχτυλίδι, ως σύμβολο της αγάπης μου», ακούγεται λέει ο Ντέιβιντ Τέρπιν, ενώ στη συνέχεια το ζευγάρι χόρεψε το «I Can’t Help Falling in Love with You», του Έλβις.

Σε εκείνη την τελετή το ζευγάρι δεν είχε μαζί τα παιδιά του, κάτι που έγινε στις επόμενες ανανεώσεις όρκων, το 2013 και το 2015. Σε ένα από τα βίντεο που έχουν απαθανατίσει τις οικογενειακές στιγμές, φαίνονται τα κορίτσια να φορούν όλα ίδια φορέματα, ενώ τα αγόρια, όλα ντυμένα με μαύρα κοστούμια στέκονται στο πλευρό του πατέρα τους, ο οποίος επαναλαμβάνει τους όρκους αγάπης προς την σύζυγό του.

Το άρθρο Η φρικτή υπόθεση που κάνει τον γύρο του κόσμου: Κρατούσαν αιχμάλωτα τα 13 παιδιά τους (pics-vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα