Η επόμενη μέρα της συγκυβέρνησης

Ανασχηματισμός και διαρκείς διαπραγματεύσεις με τους εταίρους του στην κυβέρνηση περιλαμβάνει η ατζέντα του Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να «επουλωθεί» ο κυβερνητικός συνασπισμός, ύστερα από τις απώλειες και τους τριγμούς που υπέστη. Η χθεσινή ψηφοφορία ήταν οριακή, με τη ΝΔ να μετράει «μείον ένα» μετά την ανταρσία και την μετέπειτα διαγραφή του Γ. Κασαπίδη. 

Στην Ιπποκράτους από την άλλη η εικόνα διάλυσης καλά κρατεί

, καθώς στη χθεσινή ψηφοφορία της βουλής το ΠΑΣΟΚ μέτρησε 6 ανταρσίες», ενώ στο εσωτερικό του κόμματος καταγράφονται διαφωνίες. Από τη μεριά της η ΔΗΜΑΡ στηρίζει την κυβέρνηση με «ναι μεν αλλά», κάτι που δημιουργεί κλυδωνισμούς στη συγκυβέρνηση και τη συνοχή της.

Ο πρωθυπουργός πλέον στρέφει την προσοχή του στην ψήφιση του προϋπολογισμού την Κυριακή, η οποία θα είναι εύκολη υπόθεση, όπως όλα δείχνουν, καθώς η ΔΗΜΑΡ έχει δεσμευτεί ότι θα τον υπερψηφίσει. Μετά και τη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, στο τραπέζι πέφτει το σενάριο του ανασχηματισμού με πρόσωπα ευρείας αποδοχής, ώστε να συσπειρωθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός.

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με τους κυβερνητικούς εταίρους , προκειμένου να είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή τους στην κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα