Ζητούν πίσω τις έδρες στη ΔΗΜΑΡ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ήδη, κύκλοι του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, καλούν, εμμέσως πλην σαφώς, τους δύο βουλευτές που καταψήφισαν και δεν σεβάστηκαν την κομματική γραμμή για «παρών», να παραδώσουν τις έδρες τους. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές, μιλώντας στο matrix24.gr, σημειώνουν ότι «η περιφρόνηση των συλλογικών οργάνων συνιστά μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα».

Πολιτική «καραντίνα»

Φυσικά, στο καταστατικό της ΔΗΜΑΡ

δεν υπάρχει η έννοια των διαγραφών και της κομματικής πειθαρχίας, κάτι που φρόντισε να υπενθυμίσει στους βουλευτές του και ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης, με συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» την περασμένη Κυριακή. Μάλιστα, αν είχαν υπάρξει κι άλλοι βουλευτές που να είχαν αψηφήσει τη γραμμή του κόμματος «από τα δεξιά» -αν, δηλαδή, είχαν υπερψηφίσει το Μνημόνιο 3- τότε ουδείς από την Αγίου Κωνσταντίνου δε θα ενοχλούσε τους «αντάρτες». Ωστόσο, η ενόχληση του Φώτη Κουβέλη για τους Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά είναι μεγάλη, καθώς στη ΔΗΜΑΡ θεωρούν ότι η συλλογικά ειλημμένη απόφαση για «παρών» κάλυπτε πολιτικά και όσους ήθελαν καταψήφιση. «Ουδείς στην Κεντρική Επιτροπή κατέβασε πρόταση για καταψήφιση. Η μόνη διαφορετική πρόταση που κατέβηκε, εκτός της εισήγησης Κουβέλη, ήταν για υπερψήφιση των μέτρων. Πώς ξαφνικά καταψηφίζουν, ενώ τρεις ημέρες πριν είχαν ταχθεί με την επίσημη εισήγηση Κουβέλη;», διερωτώνται πηγές της ΔΗΜΑΡ, επιβεβαιώνοντας ότι οι δύο βουλευτές τίθενται πλέον σε καθεστώς πολιτικής και κομματικής «καραντίνας», τελώντας ως οιονεί διαγραμμένοι.

Δήλωση Βουδούρη-Μουτσινά

Πάντως, όπως προαναφέρθηκε, η χθεσινή ψηφοφορία αναμένεται να δρομολογήσει εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ. Τόσο η μειοψηφία του «ναι σε όλα» όσο και η τάση που θέλει αποχώρηση από την κυβέρνηση, αναμένεται να επιδείξουν έντονη εσωκομματική δραστηριότητα, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr. Οι υπέρμαχοι του «ναι», διαπιστώνοντας την μικρή πλειοψηφία που συγκέντρωσε το Μνημόνιο (153 ψήφοι) τονίζουν, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους ότι «αν είχε άλλους δύο αντάρτες το ΠΑΣΟΚ και έναν η ΝΔ, η ΔΗΜΑΡ θα ήταν τώρα υπεύθυνη για τη χρεοκοπία της χώρας». Στον αντίποδα, η τάση των «διαφωνούντων» με τη συμμετοχή στην κυβέρνηση αναμένεται να «κατεβάσει» πρόταση για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, ώστε να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της αποχώρησης του κόμματος από την κυβέρνηση συνεργασίας.

Σε κάθε περίπτωση, χθες, οι βουλευτές Β’ Αθήνας και Μαγνησίας της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς, με δήλωσή τους, αιτιολόγησαν την απόφασή τους να ψηφίσουν «όχι», ξιφουλκώντας κατά της κυβέρνησης και επικαλούμενοι την προγραμματική συμφωνία μεταξύ των συγκυβερνώντων κομμάτων. «Η μη ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου είναι αυτονόητη πράξη συνέπειας των όσων έχουμε υποστηρίξει εδώ και μήνες. Χαιρόμαστε που η πλειοψηφία της ηγεσίας του κόμματός μας κατέληξε στη μη ψήφιση αυτών των μέτρων, έστω και αν το έπραξε με διαφοροποιημένο σκεπτικό», σημείωσαν, μεταξύ άλλων οι δύο βουλευτές, προσθέτοντας: «Σήμερα (σ.σ. χθες), το «όχι» και το «παρών», το οποίο, όπως επισή

Keywords
Τυχαία Θέματα