Η ένοχη σιωπή για τη χρήση παράνομων χημικών όπλων από την Τουρκία

Από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτος, το τουρκικό κατοχικό κράτος διεξάγει έναν ολικό πόλεμο εναντίον των Κούρδων στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ). Ο τουρκικός στρατός, υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις του δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των ανταρτών και υπέστη συντριπτική ήττα. Στην προσπάθειά του, το τουρκικό καθεστώς διέπραξε αμέτρητα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου, χρησιμοποιώντας παράνομες βόμβες με drones και χημικά όπλα, τα οποία απαγορεύονται ρητώς από το διεθνές δίκαιο. Λόγω της στρατιωτικής

του αποτυχίας, και για να εκδικηθεί τις τεράστιες απώλειες στρατιωτών, το τουρκικό καθεστώς πλέον βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές και χωριά στην περιοχή, κλιμακώνοντας τις επιθέσεις.

Τα ανωτέρω έχουν πιστοποιηθεί από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για την απαγόρευση των χημικών όπλων, από πραγματογνώμονες των Διεθνών Ιατρών για την Πρόληψη του Πυρηνικού Πολέμου, και από την καθηγήτρια ιατροδικαστικής, Σεμπνέμ Κορούρ Φιντζατζί, επικεφαλής του Ιατρικού Συλλόγου της Τουρκίας. Η Τουρκία βομβαρδίζει ασταμάτητα τους αντάρτες και τους αμάχους, δίχως την παραμικρή διεθνή αντίδραση. Πρόκειται για αδιανόητες επιθέσεις με χημικά όπλα, που διεξάγονται εδώ και χρόνια στο Κουρδιστάν, μπροστά στα μάτια ολόκληρης της ανθρωπότητας. Είναι χρέος όλων να αντιδράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά στη βαρβαρότητα του Ερντογάν και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Καλούμε σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο της χώρας, καθώς και τον ελληνικό τύπο, να καταδικάσουν και να καταγγείλουν διεθνώς τα απεχθή εγκλήματα πολέμου του τουρκικού καθεστώτος. Η σιωπή που παρέχεται στην Τουρκία από τις χώρες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ενθαρρύνει την Άγκυρα να εντείνει τις παράνομες επιθέσεις της. Ομοίως, παρέχει σιωπηρή νομιμοποίηση στην Τουρκία να επιχειρήσει κάτι αντίστοιχο στο μέλλον, και πιθανώς εναντίον του Ελληνισμού. Τώρα λοιπόν είναι η ώρα της δράσης, με γνώμονα πάντα τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα συμφέροντα των λαών μας, αλλά και την ειρήνη στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία,tourkia