Η Ελλάδα τίμησε την Ρώμη, στην «Νύχτα των Μουσείων» (photos- video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νύχτας των Μουσείων, που καθιερώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας και διοργανώνεται σε τριάντα χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα συμμετείχε το Σάββατο 20 Μαΐου στη «Νύχτα των Μουσείων» της Ρώμης.

Η λαμπρή εκδήλωση, με οργανωτικό ρόλο της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη σε συνεργασία

με το φιλανθρωπικό σωματείο «Ελευθερία», έλαβε χώρα στην επιβλητική αίθουσα Della Protometeca του δημαρχιακού μεγάρου Καπιτώλιο.

Ο βαθύφωνος Χριστόφορος Σταμπόγλης ερμήνευσε με συγκλονιστικό τρόπο, κορυφαία τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι που είναι γνωστά ανά την υφήλιο.

Στο πιάνο ο μαέστρος Σωτήρης Λουίζος.

«Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα, διότι τα μουσεία είναι ένα κύριο κομμάτι της ιστορίας του κάθε τόπου. Τα τραγούδια των δυο ιερών τεράτων της μουσικής μας, του Μάνου και του Μίκη, θα φέρουν, σίγουρα, ακόμη πιο κοντά το ιταλικό κοινό στη χώρα μας, έστω και αν οι δεσμοί ανάμεσα στους δυο λαούς είναι ήδη στενότατοι», ανέφερε ο καταξιωμένος βαθύφωνος, Χριστόφορος Σταμπόγλης.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

Από αριστερά: Ο Αρχιμανδρίτης της ορθόδοξης αρχιεπισκοπής Ιταλίας Κάτσινας Συμεών, ο πιανίστας Λουίζος Σωτήρης, ο Έλληνας πρέσβης στην Ιταλία Δεμίρης Θεμιστοκλής, ο παγκόσμιου φήμης Έλληνας βαθύφωνος Σταμπόγλης Χριστόφορος, ο πρόεδρος του φιλανθρωπικού σωματείου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Καραμάνογλου Νικόλαος και το μέλος της διοίκησης του σωματείου, Δημήτριος Παπαγεωργίου

Κάθε χρόνο, όλες οι χώρες- μέλη του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων διοργανώνουν εκδηλώσεις με ομιλίες, εκθέσεις και συναντήσεις ενώ όλο και περισσότερος κόσμος αγκαλιάζει αυτή την πρωτοβουλία, που στηρίζει η UNESCO από το 2009.

Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν οι μουσειακοί χώροι φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών και να αναδείξουν την σπουδαία ιστορία των λαών, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της μόρφωσης γύρω από την ιστορία των λαών και την συμφιλίωση των ανθρώπων.

Το άρθρο Η Ελλάδα τίμησε την Ρώμη, στην «Νύχτα των Μουσείων» (photos- video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα