Η Ελλάδα είναι πρόβλημα στη συμφωνία Τουρκίας- Ε.Ε., γράφει η Handelsblatt

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Απογοητευτικά είναι τα συμπεράσματα για τις ικανότητες της κυβέρνησης γενικότερα, αλλά κυρίως στο μεταναστευτικό, στα οποία κατέληξαν ανταποκριτές στην Αθήνα για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt. Σύμφωνα με τους ίδιους, η χώρα μας ούσα αδύναμη να απελάσει ένα αριθμό παράνομων μεταναστών πίσω στην γειτονική Τουρκία, συγκεντρώνει την πλειοψηφία στο εσωτερικό της.

Οι δύο ανταποκριτές κατηγορούν έμμεσα την κυβέρνηση για τις κινήσεις της ,

που προκαλούν ανησυχία στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. «αφού δεν εφαρμόζει επαρκώς τις δεσμεύσεις της από τη συμφωνία ΕΕ –Τουρκίας θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρο το πακέτο και τον πυλώνα της στρατηγικής της Μέρκελ και την Κομισιόν».

Ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος αναφέρει στη γερμανική Handelsblatt πως ο κίνδυνος αν μαθευτεί η δυσκολία της απέλασης στην Τουρκία είναι τεράστιος, καθώς τα ελληνικά νησιά θα γεμίσουν με μετανάστες. Ο αξιωματούχος, σύμφωνα με τους αρθρογράφους αποκαλύπτει πως στο επόμενο συμβούλιο κορυφής, οι αρχηγοί των κρατών της Ε.Ε. θα παρουσιάσουν μία λίστα με τα «σφάλματα» της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρουν στο γερμανικό τύπο, το γεγονός πως δεν αυξάνονται ραγδαία οι μεταναστευτικές ροές, το «χρωστάμε» στους ελέγχους της Τουρκίας, στην ίδια την Ε.Ε., και στο δικαστικό σώμα της Ελλάδας που δε θεωρεί την Τουρκία ασφαλή χώρα κυρίως μετά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις.

Το άρθρο Η Ελλάδα είναι πρόβλημα στη συμφωνία Τουρκίας- Ε.Ε., γράφει η Handelsblatt εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα