«Η δημοκρατία δε λειτουργεί» λένε 9 στους 10 Έλληνες

Μη ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες από τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία στην Ελλάδα, όπως αποτυπώνεται σε πρόσφατη έρευνα της Public Issue που διεξήχθη από την 1η ως τις 5 Νοεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, οι «δυσαρεστημένοι» ανέρχονται σε ποσοστό 81%, ενώ ένα 8% ανέφερε πως η δημοκρατία «δεν υπάρχει» ή πως «έχει καταργηθεί».

Στην ίδια έρευνα αποτυπώνεται η αυξανόμενη δυσαρέσκεια για την πολιτική πραγματικότητα, με την απάντηση «κόμματα-πολιτικοί»

να αποτελούν το τρίτο σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας (με ποσοστό 26%), πίσω από το οικονομικό (50%) και την ανεργία (41%).

Σε μεγάλη πτώση βρίσκεται η δημοτικότητα των κομμάτων, με το ΠΑΣΟΚ να χάνει 6 ποσοστιαίες μονάδες, τη Χρυσή Αυγή 5, τη ΝΔ 4 και τους Ανεξάρτητους Έλληνες 3.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει τη διαφορά του από τη ΝΔ (59% έναντι 26%), ενώ το 76% πιστεύει πως θα γίνουν πρόωρες εκλογές στη χώρα. Ωστόσο, η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί πως ούτε μία κυβέρνηση συνασπισμού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ούτε μία κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν η καλύτερη λύση για τη χώρα.

Τέλος, αυξάνεται η απαισιοδοξία αναφορικά με την «προσωπική οικονομική κατάσταση», με το 75% να πιστεύει πως θα χειροτερέψει εντός των επόμενων 12 μηνών.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα