Η Χρυσή Αυγή εξαπλώνεται στην Αυστραλία!

Παράρτημα στη Μελβούρνη δημιουργεί η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Australian.

Όπως αναφέρεται, «το συγκεκριμένο παράρτημα διαθέτει σελίδα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, αριθμώντας περισσότερα από 2.500 μέλη. Προγραμματίζονται συναντήσεις για την ανταλλαγή απόψεων και την ενημέρωση της

ομογένειας σχετικά με θέματα εθνικού ενδιαφέροντος».

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως η Χρυσή Αυγή είναι «το ακροδεξιό κόμμα που έχει κατηγορηθεί ότι υποκίνησε την έκρηξη επιθέσεων ξενοφοβικής βίας σε βάρος μεταναστών στην Ελλάδα. Η παρουσία του εν λόγω παραρτήματος έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις, τόσο της εβραϊκής όσο και της ελληνικής κοινότητας Αυστραλίας, όπως και του Συμβουλίου Αυστραλο-ισραηλινών και Εβραϊκών Υποθέσεων».

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται «επιθετικές» δηλώσεις κατά των ατόμων που δημιουργούν το παράρτημα: ο αναπληρωτής εκδότης του παροικιακού εντύπου «Νέος Κόσμος» Κώστας Νικολόπουλος σημειώνει πως «πρόκειται για μια μικρή ομάδα ατόμων του περιθωρίου, που προσπαθούν να ναρκώσουν την κοινότητα», ενώ ο υπουργός Πολυπολιτιστικών Υποθέσεων της Βικτόριας, Νίκος Κότσιρας τονίζει πως «πρόκειται για παραπληροφορημένους και αδαείς ανθρώπους, για τους οποίους η αυστραλιανή κοινωνία δεν έχει καμία ανοχή».

Keywords
Τυχαία Θέματα