Η χαμένη ευκαιρία του Ολυμπιακού

Αγνώριστος εμφανίστηκε o Ολυμπιακός κόντρα στην ισπανική Λεβάντε, από την οποία υπέστη βαριά ήττα με σκορ 3-0, γεγονός που περιόρισε τις ελπίδες πρόκρισής του για την επόμενη φάση του Europa League.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχασε μία μοναδική ευκαιρία να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης στην Ισπανία. Η ελληνική ομάδα, κατά την τρέχουσα αγωνιστική

περίοδο, έχει αντιμετωπίσει σαφώς δυσκολότερους αντιπάλους από τη Λεβάντε, στο πλαίσιο των αγώνων της στο Champions League.

Συνεπώς, το να συντριβεί από μία (θεωρητικά) κατώτερη ομάδα με το «καθαρό» 3-0 δείχνει πως έγιναν τραγικά λάθη, τόσο από τους παίκτες όσο και από τον προπονητή. Κρίμα, γιατί με ένα πιο «λογικό σκορ» ο Ολυμπιακός θα «καθάριζε» εύκολα την υπόθεση πρόκριση στον επαναληπτικό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Τα λάθη

Η νίκη των Ισπανών στηρίχθηκε στα πολλά ατομικά λάθη που έκαναν οι ποδοσφαιριστές της ελληνικής ομάδας, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Παίκτες όπως ο Χολέμπας (ο οποίος βρέθηκε σε άσχημη μέρα) υπέπεσαν σε παιδαριώδη λάθη, αφήνοντας τους αντιπάλους τους να τους εκθέσουν, με οδυνηρά αποτελέσματα για τον Ολυμπιακό. Και τα τρία γκολ αλλά και η φάση του χαμένου πέναλτι προήλθαν από κάθετες πάσες στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να επαναλαμβάνουν συνεχώς τις ίδιες αδυναμίες σε παρόμοιες φάσεις.

Για σοβαρά λάθη ελέγχεται και ο προπονητής της ομάδας Μίτσελ. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», αν και ήξερε το πώς ακριβώς θα αγωνιστούν οι Ισπανοί (χώρος στον αντίπαλο, πίεση μετά τη σέντρα, αντεπιθέσεις με κάθετες μπαλιές) αλλά και τις αδυναμίες τους (με κυριότερη το κέντρο της άμυνάς τους), συνελήφθη τελικά «αδιάβαστος», καθώς επέτρεψε στη Λεβάντε να κάνει ανεμπόδιστα το παιχνίδι της. Μάλιστα, δεν προέβη στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις (με πρώτη και καλύτερη την αλλαγή του Χολέμπας), αφήνοντας την ομάδα του στο έλεος των Ισπανών.

Τέλος, η διαιτησία δεν ήταν και ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Ελέγχεται για τις περιπτώσεις των πέναλτι (ειδικά στο δεύτερο, για το εάν η παράβαση έγινε εντός της μεγάλης περιοχής), όμως σίγουρα το γεγονός είναι πως η γνωμοδότηση για κάθε αμφισβητούμενη φάση ήταν υπέρ των γηπεδούχων.

Χειρότερα δεν γίνεται

Το πόσο άσχημη ήταν η εικόνα του Ολυμπιακού αποτυπώνεται στις δηλώσεις του Μίτσελ μετά τον αγώνα. Ο «ερυθρόλευκος» τεχνικός είπε χαρακτηριστικά: «Συνέβησαν πολλά πράγματα στο παιχνίδι, ιδιαίτερα στο 1ο ημίχρονο, και όλα ήταν εναντίον μας. Η Λεβάντε μας έβαλε το 1ο γκολ και από εκεί και πέρα χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Δεν παίξαμε με τον τρόπο που θέλαμε και αυτό γιατί όσο περνούσε ο χρόνος, χάναμε την ηρεμία μας. Δεν αντιληφθήκαμε το παιχνίδι όπως έπρεπε. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να είναι χειρότερο από αυτό. Θα μπορούσε να είναι, αλλά πόσο χειρότερα;»

Κι όμως, ελπίζει!

Το 3-0 είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί στο «Γ. Καραϊσκάκης», ωστόσο δεν είναι ακατόρθωτο. Χωρίς καμία διάθεση να χαϊδέψει κανείς τα αυτιά των «ερυθρόλευκων» οπαδών, ο Ολυμπιακός μπορεί να σημειώσει 3 ή 4 γκολ σε αυτήν την ομάδα. Την εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνει το παιχνίδι στην Ισπανία, όπου ο Ολυμπιακός, παρά την κακή του εμφάνιση, είχε δύο δοκάρια σε ατομικές προσπάθειες παικτών. Το ζητούμενο λοιπόν είναι, κατά τον επαναληπτικό αγώνα, να κρατήσει το «0» στην άμυνα και να πιέσει εξαρχής τους Ισπανούς, οι οποίοι – με μαθηματική ακρίβεια – θα υποπέσουν σε σωρεία λαθών.

Keywords
Τυχαία Θέματα