Η απίστευτη ιστορία με τον Γεωργιανό που δολοφόνησε τον εστιάτορα στην Ύδρα

Έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας το 2011 για ένοπλες ληστείες, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη και οδηγήθηκε στις φυλακές, εν συνεχεία πήρε το αποφυλακιστήριο στα 4 χρόνια, ήτοι στις 8 Ιουλίου 2015. Και μόλις 37 ημέρες μετά, βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, βρέθηκε ως «εγκέφαλος» 9μελούς συμμορίας συμπατριωτών του «πάγωσε» το πανελλήνιο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στο ήσυχο νησί της Ύδρας ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου όλα κυλούσαν φυσιολογικά. Το ζευγάρι έκλεισε την ταβέρνα στη θέση Ξερή Ελιά, χωρίς να αντιληφθεί ότι κάποιοι απ’ τους θαμώνες, τους παρακολουθεί και λίγη ώρα αργότερα θα εισέβαλε στο σπίτι τους, για να αρπάξει τις εισπράξεις, που δεν κατατίθεντο στην τράπεζα, λόγω των capital controls. Όπως η ίδια η σύζυγος του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου κατέθεσε στους αστυνομικούς, μέχρι τις 2:15 το πρωί, μιλούσαν με το σύζυγό της και στη συνέχεια πήγαν για ύπνο σε δύο ξεχωριστά δωμάτια στη δίπατη κατοικία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, γύρω στις 2:30 οι Γεωργιανοί ληστές ξήλωσαν τη σίτα από το παράθυρο του ισογείου και «γλίστρησαν» στο εσωτερικό.

Πρώτα πήγαν στη γυναίκα και αφού την ανάγκασαν να πιει υπνωτικό, την έδεσαν με ένα σεντόνι χειροπόδαρα, τη φίμωσαν και της έκλεισαν τα μάτια και στη συνέχεια άρπαξαν το σύζυγό της και τον χτύπησαν για να αποκαλύψει, που βρίσκονταν τα χρήματα, ενώ με παρόμοιο τρόπο τον ακινητοποίησαν, δένοντάς τον. Αφού έψαξαν το σπίτι και πήραν χρήματα από μια βαλίτσα, διέφυγαν, αφήνοντας το ζευγάρι δεμένο και φιμωμένο. Στις 5 τα ξημερώματα η γυναίκα βρήκε τις αισθήσεις της και ενημέρωσε την Αστυνομία. Όπως είπε η γυναίκα, επειδή στην κουζίνα της επιχείρησής της απασχολεί Γεωργιανούς εργαζόμενους, κατάλαβε ότι οι εισβολές ληστές-βασανιστές ήταν από τη συγκεκριμένη χώρα, καθώς αναγνώρισε κάποιες λέξεις στις μεταξύ τους συνομιλίες.

Άμεσα «ξεχύθηκαν» οι αστυνομικοί στο λιμάνι και συνέλαβαν επί τόπου τους δύο από τους δράστες, που έψαχναν θαλάσσιο ταξί να συνεχίσουν τις διακοπές τους στην Αίγινα! Ήδη είχαν επιβιβαστεί σε θαλάσσιο ταξί άλλοι πέντε. Η Αστυνομία, επικοινώνησε με τον χειριστή του σκάφους και αυτός βρίσκοντας πρόφαση, επέστρεψε στο λιμάνι, όπου συνελήφθησαν. Ο 39χρονος «εγκέφαλος» είχε προλάβει να διαφύγει προς την Βάρκιζα, έχοντας μαζί του τη βαλίτσα με τα 40.000 ευρώ, εκ των οποίων δεν βρέθηκε ούτε τμήμα.

Η υπόθεση, που συντάραξε το πανελλήνιο, καθώς εκτός της άγριας ληστείας μετά φόνου, έγινε γνωστό ότι τα μέλη της συμμορίας σχεδίαζαν να συνεχίσουν τις ληστρικές επιδρομές τους σε εστιατόρια και ξενοδοχεία σε νησιά της χώρας, θα κλείσει όταν συλληφθεί και η Γεωργιανή, που ήταν παρούσα στην Ύδρα και πρόλαβε να διαφύγει προς τη Βάρκιζα.

Το χρονικό της σύλληψης του αδίστακτου εγκληματία

Τρεις μήνες μετά και αφού η Αστυνομία είχε καταφέρει να συλλάβει στην Ύδρα τους 7 της συμμορίας, κατάφερε να φθάσει στα ίχνη και στη σύλληψη του σκληρού Γεωργιανού κακοποιού, που είχε προλάβει να διαφύγει από το νησί μαζί με μια γυναίκα και τη λεία των 40.000 ευρώ από το σπίτι των πασίγνωστων σε Ύδρα και εξωτερικό εστιατόρων.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, στην Ασφάλεια Αττικής συστάθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών, η οποία μοναδικό σκοπό είχε τη σύλληψή του. Αν και στην αρχή πίστεψαν ότι είχε διαφύγει στην πατρίδα του, εδώ και λίγο καιρό βρήκαν στα ίχνη του. Πληροφορήθηκαν ότι ήταν πάντα στην Αθήνα, ότι κυκλοφορούσε με αυτοκίνητο στο όνομα άλλου Γεωργιανού και με πλαστή ταυτότητα, στην οποία είχε τοποθετήσει τη φωτογραφία του.

Η ενέδρα έξω από την πολυκατοικία, που είχε νοικιάσει διαμέρισμα στην Καλλιθέα, απέδωσε. Επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, τον ακολούθησαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας και σε έναν ερυθρό σηματοδότη, όταν ακινητοποιήθηκε το όχημά του, όρμησαν και τον συνέλαβαν. Στην Ασφάλεια, όπου μεταφέρθηκε, αρνιόταν επίμονα να πει λέξη στους αστυνομικούς. Όμως, εκείνοι είχαν εντοπίσει ίχνος DNA στα ρούχα του θύματος. Η σύγκριση με το δικό του δεν άφησε την παραμικρή αμφιβολία ότι αυτός ήταν που διέπραξε τη δολοφονία.

Μοιραίες αποφυλακίσεις χάριν της… αποσυμφόρησης των φυλακών!

Όλοι οι βασικοί κατηγορούμενοι για τη ληστεία μετά φόνου, που συντάραξε στην «καρδιά» του καλοκαιριού τη χώρα, είχαν καταφέρει να βρίσκονται εκτός φυλακών, κυριολεκτικά με τα αποφυλακιστήρια στην τσέπη, έχοντας εκτίσει μικρό τμήμα των ποινών, που τους είχαν επιβληθεί από τα δικαστήρια.

Μέγα σκάνδαλο ξέσπασε τότε, καθώς γνώστες των συνθηκών αποφυλάκισης των ληστών υποστήριξαν ότι βρέθηκαν ελεύθεροι, εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις του λεγόμενου «Νόμου Παρασκευόπουλου», που στόχευαν στην αποσυμφόρηση των φυλακών της χώρας, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε με δημόσιες δηλώσεις του, χωρίς ωστόσο ποτέ από το υπουργείο Δικαιοσύνης να δοθούν περισσότερα στοιχεία για τα πώς και τα γιατί των αποφυλακίσεων.

Ο 39χρονος Γεωργιανός, που εθεωρείτο από την πρώτη στιγμή αρχηγός της συμμορίας και αυτός, που κατάφερε τα θανατηφόρα χτυπήματα στον εστιάτορα, είχε φύγει με θαλάσσιο ταξί, τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου πριν η σύζυγος του θύματος, που χτύπησαν για να αποκαλύψει που είχε κρυμμένα τα χρήματα, συνέλθει από το ισχυρό υπνωτικό που της είχαν δώσει να πιεί!

Keywords
Τυχαία Θέματα