Παρέμβαση κράτους-πολιτών για στήριξη 7μελούς οικογένειας

Τεράστια ήταν η ανταπόκριση του κοινού και των αρμοδίων μπροστά στο δράμα της επταμελούς οικογένειας, που έφερε στο φώς η εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή».

Δύο ασθενείς και άνεργοι γονείς και πέντε ανήλικα παιδιά επιβιώνουν μετά δυσκολίας.

Αποκορύφωμα της τραγικότητας της κατάστασής τους, η πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι τους στη Λευκωσία από βραχυκύκλωμα στην κουζίνα.

Ο Πέτρος Πέτρου πατέρας πέντε παιδιών

δεν εργάζεται καθώς ο ίδιος και η σύζυγος του πάσχουν από προβλήματα υγείας.

''Έχουμε 5 παιδιά και 2 εμείς, 7. Δεν εργαζόμαστε, εγώ είμαι επιληπτικός, η γυναίκα μου έχει πρόβλημα με το σπόνδυλό της και την περασμένη Δευτέρα, όταν ήρθαμε σπίτι, το σπίτι μας ήταν στάχτη''.

Μετά το ρεπορτάζ στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Ανοιχτή Γραμμή» οι υπηρεσίες ευημερίας του κράτους επισκέφθηκαν την οικογένεια, ενώ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Αντρέας Ασσιώτης, διαβεβαίωσε ότι με παρέμβαση της Υπουργού θα επιληφθούν άμεσα του θέματος.

Η ιστορία άγγιξε και τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη, η οποία, μέσω του Γραφείου της έδωσε οδηγίες να κινηθούν οι διαδικασίες.

Κύμα αγάπης ξέσπασε και από τους τηλεθεατές οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν, με αποτέλεσμα να εξασφαλιστούν όλες οι ηλεκτρικές συσκευές, καθώς και ποσότητα τροφίμων, ενώ οι φοιτητές του Τιμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Intercollege προσφέρθηκαν να επισκεφθούν την οικία, να επιθεωρήσουν και να επιδιορθώσουν αφιλοκερδώς της ηλεκτρικές ζημιές που προκλήθηκαν.

Posted by Ανοιχτή Γραμμή on Thursday, 12 November 2015

Keywords
Τυχαία Θέματα