Η ΑΕΚ θα αποκτήσει τον αετό της

Τον δικό της Αετό θα αποκτήσει η ΑΕΚ, όταν θα μπεί στην Αγιά Σοφιά, στα πρότυπα των Μπενφίκα και Λάτσιο ώστε να δίνει το κάτι ξεχωριστό πριν την έναρξη των αγώνων, ενώ πρόθεση του μεγαλομετόχου της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη είναι να αναλάβει η «Ένωση» γενικά την προστασία των Αετών στην Ελλάδα, δείχνοντας και με αυτό τον τρόπο τον σεβασμό στο έμβλημα της, με τη σχετική ανακοίνωση

να αναφέρει τα εξής.

«Όλοι γνωρίζουμε τί σημαίνει παγκοσμίως για τον κάθε φίλαθλο το έμβλημα της αγαπημένης του ομάδας. Για την ΑΕΚ, ο Δικέφαλος Αετός είναι εμπνευσμένος από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, μεταφέροντας παντού ανά τον κόσμο την ιστορία και τις καταβολές του Συλλόγου μας, την περηφάνια των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, τις χαμένες πατρίδες, την προσφυγιά.

Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει δραματική μείωση του αριθμού των Αετών, με κυριότερους λόγους, τη λαθροθηρία, την παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, τον τραυματισμό και τη θανάτωση από ηλεκτροφόρα σύρματα, την εξάπλωση της ανθρώπινης παρουσίας, αλλά και τη μείωση της τροφής.

Η ΑΕΚ αναλαμβάνει δράση σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με στόχο την προστασία των απειλούμενων Αετών της Ελλάδας, όπως είναι ο Χρυσαετός (Aquila chrysaetos) και ο Σπιζαετός (Aquila fasciatus).

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 12:00 σε Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ορνιθολογικής (Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, Ίλιον) θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της συγκεκριμένης κοινής δράσης για το 2014, αλλά και οι τρόποι προστασίας και παρακολούθησης των Αετών σε διάφορες περιοχές της χώρας μας», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα