Από τις 9 το πρωί αιφνιδιαστικά η τρόικα στον Στουρνάρα

​Ο απόλυτος αιφνιδιασμός για όλους καθώς η τρόικα πήγε από τις 9 το πρωί στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα, χωρίς να έχει ειδοποιηθεί κανείς ούτε καν οι στενοί συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών.

Οι διαπραγματεύσεις με επίκεντρο τα ΕΑΣ, τους πλειστηριασμούς και τις ομαδικές απολύσεις έχουν φθάσει σε κομβικό σημείο λένε οι πληροφορίες.

Πάντως

όσον αφορά τα προαπαιτούμενα, ο φόρος ακινήτων κατατέθηκε στην βουλή, όπως είχε δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση στην τρόικα.

Όσον αφορά τα ΕΑΣ στην τελευταία συνάντηση Στουρνάρα-Τροικανών δεν υπήρξε απάντηση στην ελληνική πρόταση, αν και το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι η πρόταση του θα γίνει αποδεκτή. Ανοιχτό παραμένει και το θέμα των ομαδικών απολύσεων. Η ελληνική πλευρά πάντως έχει καταστήσει σαφές ότι επιδιώκει την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου με την κατάργηση του δικαιώματος αρνησικυρίας του υπουργού Εργασίας, εκτιμώντας ότι επιδρά αρνητικά στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη ενώ γίνεται αιτία να κλείνουν επιχειρήσεις και να χάνονται θέσεις εργασίας.

Στο ίδιο meeting, υπήρξε σύγκλιση στο θέμα των πλειστηριασμών αλλά δεν υπήρξε συμφωνία, όπως δήλωσε ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα δέχτηκε το 2014 να είναι μια μεταβατική περίοδος, επίσης συμφώνησε να διατηρηθεί ο νόμος Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αλλά και ο νόμος για τους συνεργάσιμους δανειολήπτες.

Πάντως ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίζεται αισιόδοξος πως θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα .

Keywords
Τυχαία Θέματα