ΓΣΕΕ: Ανόητες και αντιεπιστημονικές οι θεωρίες του ΚΕΠΕ

Για «ανόητες και αντιεπιστημονικές θεωρίες», κάνει λόγο ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) Γιάννης Παναγόπουλος, σχολιάζοντας την πρόταση- «σοκ» που διατυπώθηκε στην πρώτη ετήσια έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), για κατάργηση του κατώτερου μισθού για τους νέους από 15 έως 29 ετών.

Παράλληλα, ο κ. Παναγόπουλος καλεί την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΚΕΠΕ «να απαντήσουν ευθέως για το αν υιοθετούν αυτές τις απόψεις». Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

μίλησε και για το θέμα των ομαδικών απολύσεων και αναφερόμενος σε απαιτήσεις που αποδίδει στην τρόικα «για απελευθέρωση των απολύσεων», τόνισε ότι θεωρεί «αδιανόητη μια τέτοια συζήτηση σε μια χώρα που σπαράσσεται από την ανεργία που τροφοδοτεί και την ύφεση».

Εξάλλου, ο κ. Παναγόπουλος τάσσεται υπέρ της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας και σημειώνει ότι «με τη συμφωνία αυτήν, μπαίνουν όρια, κριτήρια και υποχρεωτικοί περιορισμοί στους εργοδότες, ενώ δεν αλλάζει καθόλου το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις και τις αρμοδιότητες του υπουργού».

Keywords
Τυχαία Θέματα