Γλέζος: Πρόσωπο από την Αριστερά για πρόεδρος Δημοκρατίας

Ένα πρόσωπο, που να προέρχεται από την Αριστερά θέλει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος για πρόεδρο Δημοκρατίας, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο θέλει και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο» ο κ. Γλέζος σημειώνει: «Έμενα με ενδιαφέρει ο θεσμός» τόνισε, προσθέτοντας πως «πρέπει να σταματήσει το παιχνίδι, όταν ήταν στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ

να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη ΝΔ και όταν η ΝΔ ο Πρόεδρος να είναι από το ΠΑΣΟΚ», αλλά κυρίως «πρέπει να ολοκληρωθεί η βούληση του ελληνικού λαού, που θέλει να σταματήσουν αυτά τα παιχνίδια- και ολοκλήρωσή της θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι από την Αριστερά».

Ο κ. Γλέζος μίλησε, σχολίασε για τις δηλώσεις Σόιμπλε κατά της Ελλάδας, λέγοντας: «Θα μπορούσα να αντιστρέψω και να πω λυπάμαι για τους υπουργούς Οικονομικών και την κυβέρνηση της Γερμανίας, αλλά δεν θα το πω».

Μάλιστα, δήλωσε, πως «ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να εκβιάζεται αυτή τη στιγμή γιατί απέδειξε περίτρανα με τη ψήφο του ότι σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν πρόκειται να εμποδιστεί από το να ανακτήσει τη εθνική του ανεξαρτησία και να βγάλει τη θηλιά που του έχουν φορέσει οι δανειστές στο λαιμό του. Δεν πρόκειται να κάνει πίσω».

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, δηλώνει πως «όπως ο λαός παίρνει τη κατάσταση στα χέρια του και όσο η ελληνική κυβέρνηση ταυτίζεται με αυτό, δεν πρόκειται να βγούμε χαμένοι» και προσέθεσε ότι «ο λαός επιμένει στη λύση των προβλημάτων με βάση το δίκιο».

Ποτάμι: Εκτός πολιτικής ο επόμενος ΠτΔ

Εξάλλου το Ποτάμι πραγματοποίησε συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας για το θέμα του προέδρου Δημοκρατίας και όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης «υπάρχουν διακεκριμένοι επιστήμονες που τους βγάζει το καπέλο η διεθνής κοινότητα» και τόνισε ότι «δεν χρειάζεται να ψάχνουμε συνέχεια στο ντουλάπι της πολιτικής για να βρούμε Πρόεδρο Δημοκρατίας».

Σχετικά με το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κέρδισε ένα πολύ σημαντικό χαρτοφυλάκιο, αυτό της Μεταναστευτικής Πολιτικής, στην Ευρώπη» και σημείωσε ότι «η όποια μεταπήδησή του θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι το χαρτοφυλάκιο αυτό δεν θα χαθεί». Τόνισε, εξάλλου, ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας ισχυρός πρωθυπουργός» και ότι «δεν θα πρέπει να απολογείται στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην ιστορία της χώρας και στον κόσμο της».

Keywords
Τυχαία Θέματα