Γιώργος Βλάχος: «Αδιαφανείς διαδικασίες στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας»

Για «αδιαφανείς διαδικασίες» στην επιλογή των μη κυβερνητικών οργανώσεων υλοποίησης των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας κατηγόρησε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ο βουλευτής Ν.Δ. της Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Βλάχος.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κ. Βλάχου, αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής: «Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής κ. Γεώργιος Βλάχος, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, έστω και με καθυστέρηση τριών και πλέον μηνών, ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που έκαναν

λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες στην επιλογή των μη κυβερνητικών οργανώσεων, που θα υλοποιήσουν προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Ο κ. Κουτρουμάνης, θέλοντας να αποστασιοποιηθεί από όσα γίνονται, δήλωσε ότι η επιλογή των μη κυβερνητικών οργανώσεων είναι αποκλειστική υπόθεση των δήμων. Δεν απάντησε στο ερώτημα του κ. Βλάχου, πως τυγχάνει συνεχώς οι ίδιες μη κυβερνητικές οργανώσεις να αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, όπως επίσης δεν απάντησε στο πώς επιλέγονται και με ποια κριτήρια. Η αναφορά στον ΑΣΕΠ και στην Επιτροπή Υψηλού Κύρους που θα ασκήσουν εποπτεία, αυτή περιορίζεται μόνο στα πρόσωπα που θα επιλεγούν και θα προταθούν για πρόσληψη από τις μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες θα έχουν αναλάβει αυτό το έργο χωρίς κριτήρια και με αδιαφανείς διαδικασίες».

Ο κ. Βλάχος από την πλευρά του, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, αλλά όπως τόνισε, η διαδικασία όπως παρουσιάστηκε και προχωρά είναι διάτρητη και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να προσκομίσει στο Ελληνικό κοινοβούλιο, όλα τα απαραίτητα στοιχεία με τους φορείς που έχουν τελικά επιλεγεί, τον τρόπο επιλογής τους, αλλά και τον αριθμό των προγραμμάτων που θα υλοποιήσει η κάθε μία.

Keywords
Τυχαία Θέματα