Γιατροί τού έσωσαν τη ζωή ποτίζοντας την καρδιά του με... αλκοόλ!

Μία τελείως αντισυμβατική θεραπεία μπορεί να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου, αποκάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες, ο οποίοι χορήγησαν καθαρό αλκοόλ στις αρτηρίες που τροφοδοτούν την καρδιά ενός ανθρώπου.

Πιο συγκεκριμένα, ο 77χρονος Ronald Aldom 77 είχε έναν ασυνήθιστο καρδιακό ρυθμό που ονομάζεται κοιλιακή ταχυκαρδία και που μπορεί να αποβεί μοιραία εάν αφεθεί ανεξέλεγκτη. Οι γιατροί είχαν προσπαθήσει να το αντιμετωπίσουμε με τη χρήση «τυποποιημένων» μεθόδων, αλλά χωρίς επιτυχία.

Τελικά, κατέφυγαν στη χρήση καθαρής αιθανόλης, προκειμένου να προκαλέσουν μια ελεγχόμενη καρδιακή

προσβολή και να «σκοτώσουν» συγκεκριμένα κύτταρα της καρδιάς του. Η διαδικασία περιελάμβανε τη διέλευση ενός καθετήρα εντός ενός αιμοφόρου αγγείου στη βουβωνική χώρα του ασθενή, και στη συνέχεια η ανοδική του πορεία προς την καρδιά.

Μόλις ο καθετήρας προσδιόρισε από ποιο μέρος της καρδιάς προέρχονται οι επικίνδυνοι ρυθμοί, τότε χορηγήθηκε η δόση της αιθανόλη, η οποία «σκότωσε» την περιοχή του καρδιακού μυός που προκαλούσε το πρόβλημα και επέτρεψε τον καρδιακό ρυθμό να επανέλθει στο φυσιολογικό.

Αυτή η σπάνια θεραπεία έχει διεξαχθεί μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο καρδιολόγος Dr Tom Johnson, ο οποίος διεξήγαγε τη διαδικασία στο Bristol Heart Institute, δήλωσε πως ο ασθενής τώρα είναι πολύ καλύτερα: «Δεν μπορούσε να εξέλθει από το νοσοκομείο εάν δεν γινόταν κάτι. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή».

Από την πλευρά του, ο ασθενής, ο οποίος είναι τώρα έξω από το νοσοκομείο, είπε: «Νομίζω ότι είναι υπέροχο που οι γιατροί δοκίμασαν τα πάντα για να με βοηθήσουν. Αν δεν είχαν κάνει αυτό το πράγμα, εγώ δεν θα ήμουν εδώ τώρα...».

Πληροφορίες από: BBC

Keywords
Αναζητήσεις
καθαρο αλκοολ
Τυχαία Θέματα