Αγωνία για το που βρίσκεται ο Άγιος Βασίλης

Η Norad, της Βορειοαμερικανικής Διοίκησης Αεροδιαστημικής Αμυνας, προσφέρει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να παρακολουθούν live τη διαδρομή του.

Το ταξίδι ξεκίνησε με την απογείωση του ελκήθρου από το Βόρειο Πόλο και τα ραντάρ το εντόπισαν στον Ειρηνικό Ωκεανό. Αναμένεται να περάσει από την Ασία θα συνεχίσει στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Αφρική και τη Νότια Αμερική.

Στόχος της Norad δεν είναι η παρακολούθηση του Αγίου Βασίλη αλλά η προστασία των ΗΠΑ και το Καναδά

καθώς μπορεί να εντοπίσει μια πιθανή αεροπορική επίθεση εναντίον των κρατών αυτών. Ωστόσο τις ημέρες αυτές διαθέτει τα ραντάρ της για να παρακολουθεί αν όλα πάνε καλά με το ταξίδι του αγαπημένου Αγίου. Λέγεται ότι η κόκκινη μύτη του Ρούντολφ, ενός εκ των ταράνδων που σέρνουν το έλκηθρο, στέλνει ένα ισχυρό υπέρυθρο σήμα κάτι που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Η ετήσια παράδοση που ακολουθεί η Norad προέκυψε από ένα τυπογραφικό λάθος που έκανε το 1955 μια εφημερίδα στο Κολοράντο Σπρινγκς, την πόλη όπου βρίσκεται το γενικό επιτελείο της Βορειοαμερικανικής Διοίκησης. Η εφημερίδα είχε δημοσιεύσει τη διαφήμιση ενός καταστήματος το οποίο έδινε τον αριθμό του τηλεφώνου του Άη Βασίλη για να επικοινωνήσει κανείς μαζί του. Αποδείχθηκε όμως ότι το τηλέφωνο αυτό χτυπούσε στα γραφεία της Διοίκησης Ηπειρωτικής Αεράμυνας (Conad), τον προκάτοχο της Norad.

Αυτό αρκούσε, έκτοτε η διαδρομή του Αη Βασίλη βρίσκεται στα ραντάρ και πλέον με την εξέλιξη της τεχνολογίας και στις οθόνες των υπολογιστών μας.

Πατήστε λοιπόν εδώ και δείτε που βρίσκεται τώρα ο Άγιος Βασίλης, που ήταν πριν και που κατευθύνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα