Για ψευδομαρτυρία θα διωχθούν οι μάρτυρες υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος καταδικάστηκε σε επτά χρόνια κάθειρξη και ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για την υπόθεση «Μπούνγκα-Μπούνγκα», δεν κατάφερε να ξεφύγει από την ιταλική δικαιοσύνη και όλα δείχνουν ότι ούτε οι μάρτυρες υπεράσπισης θα τη «γλιτώσουν».
Σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, σε τρεις μήνες πρόκειται να παραδοθούν επίσημα στην εισαγγελία της ιταλικής συμπρωτεύουσας οι καταθέσεις των 32 μαρτύρων υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι στην υπόθεση αυτή, οι οποίοι αυτόματα θα κληθούν να απολογηθούν για ψευδομαρτυρία.

Η

λίστα με τους μάρτυρες αποτελείται κυρίως από διάφορες καλλονές που υποστήριξαν ενόρκως ότι στην βίλα του Άρκορε, οργανώνονταν μόνον πολυτελή δείπνα και δεν υπήρξε ποτέ καμία ερωτική συνεύρεση του Μπερλουσκόνι με κάποια τις προσκεκλημένες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι έρευνες αναμένεται να επικεντρωθούν στις καταθέσεις των νεαρών γυναικών στις οποίες αναφέρεται ότι «δεν έλαβαν ποτέ χρηματικά ποσά από τον Μπερλουσκόνι για να πάρουν μέρος στα πάρτι» που οργάνωνε, γεγονός που διαψεύδει σειρά τηλεφωνικών υποκλοπών.

Μένει να εξακριβωθεί, πάντως, το αν η καταβολή μηνιαίου «βοηθήματος» σε πολλές από τις εν λόγω κοπέλες από τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό, μπορεί να θεωρηθεί το κίνητρο της ψευδομαρτυρίας που τους αποδίδεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα