Σκόπια: επίθεση νεαρών σε αστικό λεωφορείο

Με ξύλα και λοστούς επιτέθηκαν χθες βράδυ σε επιβάτες αστικού λεωφορείου στα Σκόπια περίπου 15 νεαροι, με αποτέλεσμα έξι επιβάτες να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Σκοπίων.

Τα αλβανόφωνα ΜΜΕ κάνουν λόγο για επεισόδιο διεθνοτικού χαρακτήρα, καθώς οι δράστες ήταν Σλαβομακεδόνες και τα θύματα ήταν Αλβανοί.

Τους τραυματίες επισκέφθηκε, σήμερα, στο

νοσοκομείο αντιπροσωπεία του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI του Αλί Αχμέτι, ενώ η βουλευτής του DUI Ερμίρα Μεχμέτι ανέφερε ότι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το επεισόδιο ήταν καλά σχεδιασμένο και προκαλεί ανησυχία.

Τα επεισόδια αυτά καταδίκασε η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα η οποία έκανε έκκληση για εκτόνωση της κατάστασης. Η κ.Γιανκούλοφσκα πρόσθεσε ότι ίσως υπάρχουν στη χώρα ορισμένοι κύκλοι που επιθυμούν να βλάψουν τις διεθνοτικές σχέσεις, εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι μια τα τέτοια κατάσταση δεν είναι επιθυμία όλων.

Τα επεισόδια αυτά σημειώνονται στον απόηχο των πρόσφατων γεγονότων στο Γκόστιβαρ, με τη δολοφονία δυο νεαρών Αλβανών από Σλαβομακεδόνα αστυνομικό, ύστερα από διαπληκτισμό που είχαν για μία θέση παρκαρίσματος.

Το αιματηρό περιστατικό στο Γκόστιβαρ δημιούργησε αναστάτωση, ενώ πραγματοποιήθηκαν και μαζικές διαδηλώσεις Αλβανών στην πόλη αυτή, μετά τις οποίες ομάδες νεαρών Αλβανών προκάλεσαν υλικές ζημιές σε κτήρια δημόσιων υπηρεσιών και καταστημάτων, οι ιδιοκτήτες των οποίων είναι Σλαβομακεδόνες.

πηγή:kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα