Για να «γεφυρώσουν» τις διαφορές οι «27» στη Μπρατισλάβα – Οι δηλώσεις των ηγετών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι ηγέτες των 27 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέφθασαν στο κάστρο της Μπρατισλάβας, όπου θα διεξαχθεί άτυπη σύνοδος κορυφής. Εκεί τους υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο.

Η πρώτη συνεδρία εργασιών θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα περί τις 13:30. Θα ακολουθήσει η οικογενειακή φωτογραφία και ανεπίσημο γεύμα. Εν συνεχεία, οι αρχηγοί των 27 κρατών-μελών της ΕΕ θα επισκεφθούν την Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης της Μπρατισλάβα και στις 17:00 θα ξεκινήσει η δεύτερη συνεδρία εργασιών η οποία θα διαρκέσει δύο ώρες.

Η

Σύνοδος θα ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου.

Δηλώσεις ηγετών

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη, χρειάζεται να κάνουμε πρακτικά βήματα», δήλωσε προσερχόμενη στην Σύνοδο η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

«Η ατζέντα των συνομιλιών θα αφορά την ασφάλεια, την προστασία της Ευρώπης, την προετοιμασία για το μέλλον και το να δώσουμε ελπίδα για τους νέους», δήλωσε από την μεριά του ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Θέλουμε όλοι να δείξουμε ενότητα και ελπίζω ότι στο τέλος της ημέρας θα είμαστε σε θέση να ετοιμάσουμε έναν οδικό χάρτη για τα πιο βασικά θέματα, ανέφερε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.

«Περιμένω μια ειλικρινή συζήτηση για τα μεγάλα θέματα όπως είναι το προσφυγικό, η ασφάλεια και το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας», σημείωσε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Μπόχουσλαβ Σόμποτκα.

Το άρθρο Για να «γεφυρώσουν» τις διαφορές οι «27» στη Μπρατισλάβα – Οι δηλώσεις των ηγετών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα