Για άλλες 5 παραστάσεις «Καμπαρέ... Ελλάς»

Μια επιθεώρηση που ανεβαίνει στα κλασικά πρότυπα της παλιάς καλής επιθεώρησης, με νούμερα και κωμικά σκετς που βγάζουν άφθονο γέλιο, σατιρίζοντας τα σημερινά πολιτικά τεκταινόμενα και όχι μόνο, καθώς και τα προβλήματα που περνάμε.

Επειδή το ιατρικό κατεστημένο είναι πεπεισμένο ότι το γέλιο είναι φάρμακο...

Μέσα από διάθεση σκωπτική και σατιρική ο Μανώλης Δεστούνης -ίσως ο τελευταίος εν ζωή συνδετικός αρμός με τους μεγάλους λαϊκούς κωμικούς περασμένων δεκαετιών- μετά από 50 χρόνια θητείας στην επιθεώρηση, κάνει ένα αφιέρωμα στις παλιές καλές επιθεωρήσεις, όπως αυτός τις έζησε! Μια

αναδρομή στην παλιά αθηναϊκή επιθεώρηση, τότε που το ήθος πρωτοστατούσε και τα σκετς έπαιζαν το ρόλο των σημερινών δελτίων ειδήσεων, μιας ενημέρωσης, όμως, που σε ψυχαγωγούσε και δε σε κατέθλιβε.

Ένα ατόφιο λαϊκό θέαμα, που βλέποντάς το, κατανοείς και από που ακριβώς προήλθαν όλα τα μετέπειτα, τηλεοπτικά κυρίως, κλισέ. Ένα αγνό και αθώο είδος θεάτρου, κομμάτι κι αυτό ενός λαϊκού νεοελληνικού πολιτισμού που περιθωριοποιήθηκε μέσα στα χρόνια και εκχυδαΐστηκε, για να εξυπηρετήσει απ' το 1990 και μετά τα συμφέροντα των καναλαρχών.

Η "Βιολετέρα" (νούμερο του Κώστα Πρετεντέρη που πρωτόπαιξε η Γεωργία Βασιλειάδου το 1960), ο "Μπεκρής" του Κυριακού και του Μακρή, "Τα μπουλούκια" του Μίμη Τραϊφόρου (που πρωτόπαιξε η Καλή Καλό), το "Ελλάς Ηρώων χώρα" του Γεώργιου Σουρή, μπλεγμένα με σύγχρονα κομμάτια που σατιρίζουν την Μέρκελ και την σημερινή κατάσταση του Έλληνα!

Σκηνοθεσία: Μανώλης Δεστούνης

Σκηνικά - κοστούμια: Γιοβάννα Πρασίνου

Μουσική: Άκης Φλωρεντής

Χορογραφίες: Σίμων Πάτροκλος

Βοηθός χορογράφου: Erella Meram

Φωτισμοί: Γιώργος Λιβανός

Παίζουν:

Μανώλης Δεστούνης, Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος,

Γιάννης Κωσταράς, Ηρώ Μητρούτσικου,

Ελένη Μπέη, Έφη Κουτάντου και η Άννα Μαρία Βιδάλη

Μέχρι 10 Ιανουαρίου

Ημέρες:

Παρασκευή 3+10/1 8.30 μ.μ.

Σάββατο 4+11/1 7.30 μ.μ. (απογευματινή)

Κυριακή 5/1 8.30 μ.μ.

Εισιτήριο: 12 ε Για γκρουπ: 8 ε Άνεργοι: 6 ε

Διάρκεια: 90'

Κριτική lifο: http://www.lifo.gr/team/prosklitirio_nekron/43019

Κριτική της εφημερίδας μας: http://www.attikipress.gr/73708/mia-epithewrhsh-kata-ta-protypa-twn-paliwn-kalwn-semnwn-epithewrhsewn

fb event https://www.facebook.com/events/1433279700229126/

Studio Κυψέλης

6945-262890

Σπετσοπούλας 9 & Κυψέλης 51

(μεταξύ Κεφαλληνίας & Αγ.Μελετίου)

Keywords
Τυχαία Θέματα