Για 11η φορά βασίλισσα της Ευρώπης η Ρεάλ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε θρίλερ μέχρι το τελευταίο του λεπτό και στη διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε ο 61ος τελικός του Champions League. Το κύπελλο Πρωταθλητριών κατέκτησε η Ρεάλ για 11η φορά στην ιστορία της, ενώ αντίθετα η Ατλέτικο Μαδρίτης απέτυχε και την τρίτη φορά να κερδίσει τελικό του Πρωταθλήματος Ευρώπης.

Είναι η μοναδική ομάδα στη διοργάνωση που καταφέρνει να παίξει σε τρεις τελικούς και να χάσει.

Ο

τελικός ήταν για γερά νεύρα στο γήπεδο «Τζουζέπε Μεάτσα» στο Μιλάνο καθώς ο αγώνας έληξε με σκορ 1-1 και τελικά κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι με 5-3 υπέρ της Ρεάλ η οποία αναδείχθηκε για 11η φορά Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

«Μοιραίος παίκτης» ήταν ο Χουανφραν, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι του Νάβας και στη συνέχεια ο Κριστιάνο Ρονάλντο χάρισε το κύπελλο στη Ρεάλ.

Δείτε στην φωτογραφία το μοιραίο πέναλτι

Η διαιτησία από τον Κλάτενμπεργκ θεωρείται άψογη, ενώ ελέγχεται μόνο ο ένας εκ των συνεργατών του για οφσάιντ του Ράμος.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό

Στον αγωνιστικό χώρο η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 45λεπτου, διάστημα στο οποίο πέτυχε το γκολ με τον Σέρχιο Ράμος. Οι παίκτες της είχαν την κατοχή της μπάλας και κυριαρχούσαν στη μεσαία γραμμή.

Στην επανάληψη η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν η ομάδα που μπήκε πιο αποφασισμένη και με την «χρυσή αλλαγή» του Ντιέγκο Σιμεόνε, τον Καράσκο, έφτασε στην ισοφάριση στο 79΄.

Αν και το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η Ρεάλ προήλθε από θέση οφσάιντ του σκόρερ (Σέρχιο Ράμος στο 15΄), οι «μερένγκες» έχασαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες και θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι πολύ νωρίτερα από το γκολ της ισοφάρισης.

Αρχικά με τον Μπενζεμά στο 70΄ και στο 78΄ αρχικά με το Ρονάλντο και στη συνέχεια της φάσης με τον Μπέιλ. Στις πρώτες δύο περιπτώσεις ο Όμπλακ κράτησε όρθια την Ατλέτικο με δύο σπουδαίες επεμβάσεις που έκανε, ενώ το σουτ του Ουαλού απόκρουσε πάνω στη γραμμή ο Γοδίν. Ακριβώς στην αντεπίθεση που έβγαλαν οι «ροχιμπλάνκος» έφτασαν στο 1-1 και ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση, όπως ακριβώς είχε γίνει και πριν από 2 χρόνια στη Λισαβόνα, πάλι μετά το 1-1.

Με τη διαφορά τότε ότι η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε κρατούσε τη νίκη και το τρόπαιο στην «αγκαλιά» της μέχρι το 93΄ και με το γκολ του Σέρχιο Ράμος η Ρεάλ έμεινε «ζωντανή» και στη συνέχεια έφτασε άνετα στο 4-1 στην παράταση.

Η παράταση

Στην παράταση «νίκησε» η κούραση. Οι παίκτες των δύο ομάδων προσπάθησαν για το καλύτερο, αλλά ήταν εμφανής η κούραση στις προσπάθειές τους… Το αποτέλεσμα ήταν να κυλήσει χωρίς ευκαιρίες το έξτρα ημίωρο του τελικού και όλα να κριθούν στα πέναλτι.

Τα πέναλτι

Στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι οι πρώτοι επτά παίκτες που χτύπησαν πέναλτι ευστόχησαν (Ράμος, Μπέιλ, Βάθκεθ και Μαρσέλο για τη Ρεάλ, Γκάμπι, Γκριεζμάν και Σαούλ Νίγκεθ για την Ατλέτικο) και στη συνέχεια ο Χουανφραν σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Νάβας. Τελευταίος εκτέλεσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σφραγίζοντας τη νίκη της Ρεάλ για να ακολουθήσουν τα πανηγύρια και η απονομή του κυπέλλου.

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο Αργεντινός τεχνικός της Ατλέτικο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την εξέλιξη του τελικού. «Κατ΄ αρχήν θα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στη Ρεάλ. Για μία ακόμη φορά βρέθηκαν να πανηγυρίζουν απέναντί μας, αυτή την φορά στα πέναλτι. Ξεκινήσαμε άσχημα το παιχνίδι, αλλά μετά το 20ό λεπτό οργανωθήκαμε σε όλες τις γραμμές. Θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο σκοπός μας ήταν προφανής» ανέφερε στις δηλώσεις του.

«Δεν ξέρω ποια ήττα πονάει περισσότερο. Αυτό που με κάνει να πονάω πιο πολύ είναι όταν βλέπω τη στεναχώρια στα πρόσωπα των οπαδών μας που πλήρωσαν πολλά χρήματα για να έρθουν έως εδώ. Νοιώθω κάπως υπεύθυνος που δε μπόρεσα να τους δώσω αυτό που ήθελαν. Αυτό είναι που με πονάει πιο πολύ» συμπλήρωσε ο Σιμεόνε.

Περήφανος για τους παίκτες του δήλωσε μετά τον τελικό ο Ζινεντίν Ζιντάν.

«Μετά από όλη τη σκληρή δουλειά που κάναμε για να φτάσουμε έως εδώ και να πάρουμε το τρόπαιο με κάνει να αισθάνομαι υπερήφανος για όλους τους παίκτες. Ήταν μία συνολική δουλειά και νοιώθω πανευτυχής. Απολαμβάνουμε τις στιγμές» ανέφερε.

Ας σημειωθεί πως ο Γάλλος τεχνικός έγινε ο 8ος προπονητής στην ιστορία της διοργάνωσης που κατακτά το τρόπαιο στην πρώτη του παρουσία.

Οι δηλώσεις των παικτών

«Είναι μία μέρα χαράς για μας, μετά από μία σκληρή χρονιά. Δείξαμε τι ομάδα είμαστε. Γράψαμε ιστορία και είμαι περήφανος που είμαι μέλος της Ρεάλ», δήλωσε ο Καρίμ Μπενζεμά.

«Ήταν μία ανταμοιβή για τη σκληρή δουλειά που κάναμε. Ξέραμε ότι είχαμε την χρυσή ευκαιρία να γράψουμε ιστορία και μετά από μία σεζόν με σκαμπανεβάσματα ανταμειφθήκαμε» ανέφερε ο αρχηγός της Ρεάλ Σέρχιο Ράμος.

«Τα πέναλτι είναι πάντα μία λοταρία» συμπλήρωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. «Δείξαμε ότι είχαμε περισσότερη εμπειρία και ήταν απίστευτο το συναίσθημα, υπέροχη βραδιά. Ήμουν πανέτοιμος για να σκοράρω στο νικητήριο πέναλτι, είχα αυτοπεποίθηση και θέλω να μοιραστώ αυτές τις υπέροχες στιγμές με τους οπαδούς μας στη Μαδρίτη» επεσήμανε.

Ο ισπανικός τύπος

Μπορεί στην Καταλονία να μιλούν σήμερα για «αδικία», αλλά ο Τύπος της Μαδρίτης αποθεώνει τη Ρεάλ για την κατάκτηση του Champions League.

Η «Marca» στο πρωτοσέλιδό της κάνει λόγο για «Ατελείωτη δόξα» και προσθέτει: «Έντεκα τίτλοι! Τα γκολ του Ράμος και του Καράσκο έστειλαν τον τελικό στα πέναλτι. Ο Χουανφράν αστόχησε και ο Κριστιάνο ευστόχησο στο κρίσιμο».

Η «As» αναφέρει: «Η Ρεάλ κατάκτησε το 11ο Champions League. Και πάλι με πολύ σκληρό τρόπο απέναντι στην Ατλέτικο».

Για «Υπέρτατη τιμωρία» μιλάει η «El Mundo Deportivo», η οποία αφού αναφέρει ότι «η Ρεάλ κατάκτησε το 11ο τρόπαιο στα πέναλτι» δεν ξέχασε και το γκολ του Ράμος: «Η Ρεάλ προηγήθηκε με γκολ οφσάιντ του αρχηγού της. Ο Χουανφράν αστόχησε στο καθοριστικό πέναλτι για μια Ατλέτικο που δεν άξιζε να χάσει».

Η «Sport» στο ίδιο «μήκος κύματος»: «Μέγιστη τιμωρία. Σε έναν από τους πιο άδικους τελικούς όλων των εποχών η Ρεάλ κατάκτησε στη διαδικασία των πέναλτι το 11ο τρόπαιο. Γκολ-οφσάιντ πέτυχε ο Ράμος και ο Γκριεζμάν αστόχησε σε πέναλτι».

Πιο… επειηκής ο ουδέτερος Τύπος. Χαρακτηριστικό το πρώτο θέμα της «Gazzetta Dello Sport»: «Αυτού μεγαλειότης, Ρεάλ. Ποδοσφαιρική γιορτή στο Σαν Σίρο, σε έναν τελικό που έσπασε καρδιές».

Η έγκυρη γαλλική «L’ Equipe» προσθέτει: «Σπουδαία! Πέντε μήνες μετά την πρόσληψή του ο Ζιντάν οδήγησε τη Ρεάλ στον τίτλο σε έναν τελικό που έκοψε την ανάσα».

Στο… δικό της παιδί αναφέρει η πορτογαλική «A Bola»: «Ο Ρονάλντο με τα χρυσά παπούτσια! Πέτυχε το καθοριστικό πέναλτι που χάρισε στη Ρεάλ το 11ο κύπελλο κι έγινε ο πρώτος Πορτογάλος που κατακτά τρεις φορές τον τίτλο».

Το άρθρο Για 11η φορά βασίλισσα της Ευρώπης η Ρεάλ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα