Γεύμα αγάπης από το δήμο Ρόδου

Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά, οι οποίοι, τις ημέρες αυτές έχουν ανάγκη προσφοράς ακόμα και στα βασικά είδη, με το Δήμο αλλά και επιχειρηματίες συμπολίτες μας να δημιουργούν ένα «δίχτυ ασφαλείας» ώστε να τους ανακουφίσουν.

Για τις δράσεις αυτές του Δήμου, ειδικά την περίοδο αυτή, μίλησε, χθες, η Αντιδήμαρχος Πρόνοιας κα Άννα Ζωάννου, η οποία είπε, μεταξύ άλλων: «Όλος ο Δήμος, εδώ και πάρα πολλές μέρες, τρέχει, δουλεύει για τους πολίτες μας».

Η ίδια, θύμισε

ότι, την ερχόμενη Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, στο Ακταίον στις 12.30 το μεσημέρι, ο Δήμος παρέχει το καθιερωμένο γεύμα της αγάπης, προς όλους τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη και θα ήθελαν και αυτοί μία ημέρα ζεστασιάς, παρέας, διασκέδασης και ψυχαγωγίας. «Πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε. Ο Δήμαρχος είναι διατεθειμένος να είναι κοντά στους πολίτες και μ’ αυτούς τους τρόπους για να τους δώσει μία ανάσα».

Σύμφωνα με την κα Ζωάννου εδώ και πολλές ημέρες κάνουν την προσπάθεια για να δώσουν τρόφιμα και δώρα σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη και γι’ αυτή τη δράση έχουν ενεργοποιηθεί όλοι οι Αντιδήμαρχοι, ο καθένας από τον τομέα του. Το γεύμα αγάπης είναι για 150 άτομα σε τραπέζι, με πλούσιο μενού και πολύ ωραίο φαγητό. Ωστόσο, επειδή ο Δήμος, ως γνωστόν, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, αυτό αποτελεί μία πολύ μεγάλη χορηγία επιχειρηματιών της Ρόδου που, όπως είπε, είναι πάντα κοντά τους αλλά πιστεύει ότι στο άμεσο μέλλον θα προβλέπει και ο Δήμος.

Τα τρόφιμα που μοιράζει ο Δήμος αλλά και το παρασκευαστήριο για το συσσίτιο έχουν χορηγίες. Ενδεικτικό, μάλιστα, της ανάγκης που υπάρχει και στη Ρόδο για συμπολίτες μας που είναι άποροι είναι ότι, μέχρι στιγμής, έχουν δώσει περίπου 200 τσάντες με τρόφιμα πρώτης ανάγκης, ενώ θα καλύψουν και κάποια χωριά που τους έχει ζητηθεί. Επίσης, πολλοί επιχειρηματίες έχουν δώσει δωροεπιταγές αφού, ως γνωστόν, ο ΔΟΠ δεν δέχεται χρήματα και πάντα ζητούν, η όποια προσφορά, να είναι σε είδος.

Σημειώνεται ότι το συσσίτιο δεν σταματάει αυτές τις ημέρες ενώ, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο, έχει βελτιωθεί αρκετά αφού, πλέον, έχει διαιτολόγο που έχει τροποποιήσει το μενού μιας και υπάρχουν αρκετά ηλικιωμένα άτομα και σε πολλά απαιτείται ειδική διατροφή. Οι μαγείρισσες προσέχουν και την ποσότητα και την ποιότητα, ενώ υπάρχει καθημερινό πέρασμα και έλεγχος. Παράλληλα, μένουν και μερικές μερίδες για να καλυφθούν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν είναι μεν κάτω από το όριο της φτώχειας, ωστόσο πρόκειται για ασθενείς που δεν έχουν κανέναν να τους βοηθήσει.

Ερωτηθείσα η κα Ζωάννου αν υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τα βασικά αυτές τις ημέρες, είπε ότι υπάρχουν πολλοί τέτοιοι και στόχος είναι να μειωθεί αυτός ο αριθμός, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν είμαστε στα επίπεδα άλλων πόλεων της χώρας μια και πάντα υπάρχει μία φροντίδα και πρόβλεψη και ο Δήμος δημιουργεί ένα δίχτυ ασφαλείας για τους αναξιοπαθούντες για να στηριχθούν στα βασικά.

Όσο αφορά στην καταγραφή των απόρων που έγινε πρόσφατα στα χωριά με πρωτοβουλία του Δημάρχου, με στόχο να διαπιστωθεί ποια είναι η κατάσταση σε όλο το νησί, η ίδια ανέφερε ότι στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο αυτό το εγχείρημα αλλά σε διάστημα ενός μηνός τελικά κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα στοιχεία από τις εκεί κοινότητας.
Έτσι, και για τα 43 χωριά του νησιού, προέκυψε ένα αρκετά μεγάλο νούμερο, αφού πρόκειται για 180 άτομα. Για τον λόγο αυτό και σχεδιάζουν να βρουν μια λύση πρακτική καθώς και προσωπικό για να καλυφθούν και αυτές οι ανάγκες.

«Μας ενδιαφέρει όλο το νησί, δεν μας ενδιαφέρει μόνο η πόλη της Ρόδου. Μας ενδιαφέρει και το πιο μακρινό χωριό όσο αφορά το κομμάτι της σίτισης», κατέληξε η κα Ζωάννου.

Πηγή : H ΡΟΔΙΑΚΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα