Γερμανικές αποζημιώσεις, φιλοφρονήσεις και ξύλο…

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου βρέθηκε στην ατζέντα της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Γερμανός ομόλογός του Γιοακίμ Γκάουκ την Πέμπτη (06/03), στην Ηρώδου Αττικού.
Ο κ. Παπούλιας σημείωσε ότι η Ελλάδα «δεν παραιτήθηκε ποτέ από τις διεκδικήσεις της» και υπογράμμισε στον κ. Γκάουκ ότι «απαιτείται η επίλυση του προβλήματος με την ταχύτερη δυνατή έναρξη συνομιλιών των δύο πλευρών». Ο πρόεδρος, αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση ζητώντας αναδιάρθρωση

του ελληνικού χρέους για να επιτευχθεί «δραστική πολιτική ανάπτυξη στην Ελλάδα».
Ο Γερμανός πρόεδρος, από την πλευρά του απάντησε πως δεν μπορεί να πάρει άλλη θέση απ' αυτή που έχει η γερμανική κυβέρνηση. Ο κ. Γκάουκ, τόνισε επίσης πως ο στόχος της επίσκεψής του είναι να δείξει αλληλεγγύη σε έναν τόπο γεμάτο ιστορία.
«Θα ήθελα να επιβεβαιώσω τη μακρόχρονη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες, στην οποία μπορεί -με επίκαιρα γεγονότα και συζητήσεις- να έχει πέσει σκιά, όμως παραμένει ισχυρή», υπογράμμισε.
«Θα ήθελα να μιλήσω με ανθρώπους, για μια άλλη σύγχρονη Γερμανία, καθώς οι δεσμοί των δύο λαών έχουν μεγάλη ιστορία. Χθες, στην Ακρόπολη επιβεβαιώθηκε αυτή η ιστορία», είπε ο κ. Γκάουγ και πρόσθεσε:
«θέλω να ξέρετε ότι στα 15 μου χρόνια, στην τότε κομμουνιστική και δικτατορική Ανατολική Γερμανία, έμαθα αρχαία ελληνικά».
Χτυπήθηκαν διαδηλωτές

Την ίδια ώρα λίγα μέτρα μακριά από την Ηρώδου Αττικού, αστυνομικοί χρησιμοποιώντας βίαιες μεθόδους, επιτέθηκαν σε διαδηλωτές στη διασταύρωση Σταδίου και Ομήρου κοντά στην πλατεία Συντάγματος. Κόσμος από εργατικά σωματεία προσκείμενα στο ΠΑΜΕ έσπασαν τον φραγμό που είχε στήσει η αστυνομία, στο πλαίσιο των μέτρων για την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου Γιόακιμ Γκάουκ στην Αθήνα γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τι θα πει καταστολή.
Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και προσπάθησε να εμποδίσει τους διαδηλωτές, αλλά ορισμένοι κατάφεραν να περάσουν.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ορισμένοι διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν από τον αστυνομικό κλοιό και να κατευθυνθούν προς το ΥΠΟΙΚ, ενώ από την επίθεση δεν γλίτωσαν ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν και σε τρεις προσαγωγές.

Να σημειώσουμε πως το κλειστό από τη 1:30 θα παραμείνει το μετρό του Συντάγματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα