Γερμανία, Κίνα και Δαμασκός αποχαιρετούν τον Τσάβες

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, έκανε την παρακάτω δήλωση μετά τον θάνατο του προέδρου της Βενεζουέλας. «Υπολογίζω στο γεγονός ότι μια νέα εποχή θα ξεκινήσει στη Βενεζουέλα μετά τις ημέρες αυτές του πένθους. Η Βενεζουέλα έχει ισχυρή δυναμική και η δημοκρατία και η ελευθερία είναι οι σωστοί τρόποι ώστε η δυναμική αυτή να λάβει συγκεκριμένο σχήμα».

Η Κίνα αποχαιρέτησε σήμερα «έναν μεγάλο φίλο, τον πρόεδρο

Ούγκο Τσάβες, έναν μεγάλο ηγέτη της Βενεζουέλας και μεγάλο φίλο του κινεζικού λαού που συνέβαλε σημαντικά στην οικοδόμηση φιλικών και επωφελών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Βενεζουέλας», τόνισε η εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Χουά Τσουνγίνγκ.

Στη Δαμασκό, το συριακό καθεστώς τίμησε σήμερα τη μνήμη του Ούγκο Τσάβες. «Ο Τσάβες πάντα υποστήριζε τα νόμιμα δικαιώματα των Αράβων και απέναντι στη συνωμοσία κατά της Συρίας, ενώ πάμπολλες φορές είχε εκφράσει την αλληλεγγύη του στην ηγεσία και το λαό της Συρίας, απέναντι στην άγρια ιμπεριαλιστική επίθεση», μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανακοινώνοντας τον θάνατό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα