Γερμανία: Επαναπατρισμός των προσφύγων και μεταναστών των οποίων η αίτηση ασύλου θα απορρίπτεται

Τον επαναπατρισμό όλων των μεταναστών αλλά και των προσφύγων που δεν υπάρχει θέμα κινδύνου στις χώρες τους, έχει αποφασίσει η Γερμανική κυβέρνηση και στις σκέψεις των υπευθύνων της για το θέμα είναι να χρησιμοποιηθούν και μεταγωγικά αεροπλάνα του γερμανικού στρατού, εάν δεν επαρκούν οι πολιτικές πτήσεις. Η έναρξη της επιστροφής στη χώρα του θα ξεκινά από τη στιγμή που η αίτηση ασύλου που έχει υποβάλλει θα απορρίπτεται, πράγμα που σημαίνει ότι πολλές χιλιάδες άτομα που έκαναν το ταξίδι μέχρι τη

Γερμανία θα κληθούν να εγκαταλείψουν το έδαφος της και να επιστρέψουν στις πατρίδες, είτε με τη θέλησή τους, είτε όχι.

Από τη μια η πίεση της γερμανικής κοινής γνώμης και από την άλλη η πίεση μέσα στο ίδιο το κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ οδηγεί τη Γερμανία στο να δέχεται συγκεκριμένο μόνο αριθμό προσφύγων και όχι όλους όσους θα φτάσουν στο έδαφός της, μάλιστα ήδη στελέχη του κυβερνώντος κόμματος κάνουν λόγο για συγκεκριμένο ανώτατο όριο, πάνω από το οποίο θα απορρίπτονται όλες οι αιτήσεις για την παροχή ασύλου.

Όπως τονίζεται από κυβερνητικές πηγές, αυτός είναι και ο λόγος που γίνεται προσπάθεια για την επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.«Εάν ο μόνος λόγος που βρίσκονται εδώ είναι η επιδίωξη των μεταναστών να εξασφαλίσουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο, τότε θα χρειαστεί να πούμε πιο έντονα σε αυτούς τους ανθρώπους: πρέπει να επιστρέψετε στις πατρίδες σας», είπε η Άνγκελα Μέρκελ ομιλία της στο συνέδριο του συνδικάτου των εργαζομένων στη βιομηχανία του μετάλλου, την IG Metall, στη Φραγκφούρτη.

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο η γερμανική κυβέρνηση συζητά ακόμα και τη χρήση των μεταγωγικών αεροπλάνων για την επαναπροώθηση των μεταναστών στις χώρες τους, ενώ παράλληλα θα γίνει αυστηρότερο το πλαίσιο της παραμονής στη Γερμανία για άτομα των οποίων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί. Το πιθανότερο είναι να τους δίνεται συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ως προθεσμία, για να εγκαταλείψουν τη Γερμανία, είτε μόνοι τους, είτε με τις πτήσεις που θα συντονίσει η γερμανική κυβέρνηση. Μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος θα υπάρχουν και ποινικές ευθύνες για όσους δεν συμμορφώνονται.

«Ο επαναπατρισμός των ανθρώπων αυτών με εμπορικές πτήσεις έχει προτεραιότητα, αλλά εάν η χωρητικότητα είναι ανεπαρκής, τότε θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουμε στρατιωτικά αεροσκάφη». τόνισε για το θέμα κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα