Μεγάλα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας που χτυπάει τη χώρα – Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια σε Αττική – Ηλεία (βίντεο)

Το κύμα κακοκαιρίας με έντονη βροχόπτωση και ισχυρές καταιγίδες που πλήττει τη χώρα έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε Αττική και Ηλεία

Συγκεκριμένα, το βράδυ ξέσπασε δυνατή βροχή στην Αττική, με αποτέλεσμα δυο άνθρωποι να εγκλωβιστούν μέσα στο αυτοκίνητό τους, στην περιοχή της Ελευσίνας. Οι δυο επιβάτες είδαν το αυτοκίνητο να ακινητοποιείται στη συμβολή των οδών Ωκεανίδου και Δημοκριτών και να γεμίζει νερό! Μετά από επιχείρηση της Πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Eξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Λεκανοπέδιο, η

Πυροσβεστική δέχτηκε 10 κλήσεις για να επιχειρήσει σε Σαλαμίνα, Πετρούπολη, Ελευσίνα, Πεντέλη, Μενίδι, Ηλιούπολη και Καλλιθέα..

Στην Ηλεία, πολλά προβλήματα έχουν προκληθεί σε Βάρδα, Βουπράσιο και Ψάρι, όπου το νερό της βροχής έχει μετατρέψει περιοχές σε λίμνες, ενώ σύμφωνα με τους υπευθύνους της Πολιτικής Προστασίας χείμαρροι έχουν υπερχειλίσει.

Στην Πατρών – Πύργου η κυκλοφορία διεξάγεται με πολλά προβλήματα, ενώ είχε διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος του Βουπρασίου. Προβλήματα εντοπίζονται επίσης στη Δυτική Αχαϊα, όπου και εκεί έχουμε υπερχείλιση χειμάρρων, όχι όμως όπως στην Ηλεία.

Κατολίσθηση σημειώθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, στην Παναγοπούλα, από φερτά υλικά εργοταξίου στην υπό κατασκευή Νέα Εθνική Οδό. Κατολίσθηση επίσης σημειώθηκε στα Αραχωβίτικά, στο παλιό λιμανάκι. Στο σημείο βρίσκεται συνεργείο για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ειδικά στην πόλη Βάρδα έχουν πλημμυρίσει ο κεντρικός δρόμος, σπίτια και καταστήματα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πλέουν στην περιοχή κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό πως η Πυροσβεστική ζήτησε ενισχύσεις για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Υπάρχουν επίσης κάποιες αναφορές κατοίκων για ανεμοστρόβιλο στην περιοχή, οι οποίες όμως για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται. Στην περιοχή πάντως οι άνεμοι είναι ισχυρότατοι και αυτό δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Δείτε το βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα