Γεννηματά κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Οι πρόθυμοι αριστεροί φέρνουν από το παράθυρο νεοφιλελεύθερες συνταγές»

Σφόδρα επικριτική ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στη Βουλή για τη στάση, που θα κρατήσει το κόμμα της στην ψηφοφορία

για τα προαπαιτούμενα.

Αφού ξεκαθάρισε ότι «η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, διευκρίνισε πως «θα πει ναι σε διατάξεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και άλλες χρήσιμες ρυθμίσεις, όπως ποτέ δεν έπραξαν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στο παρελθόν».

Μάλιστα, είχε προϊδεάσει για την άτεγκτη στάση της λίγο νωρίτερα, στην -κλειστή στα ΜΜΕ- κοινή συνεδρίαση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και των μελών του Πολιτικού Γραφείου, όπου δήλωσε: «Στηρίζουμε με συνέπεια κάθε μέτρο που πραγματικά συμβάλλει στην πορεία εξόδου από την κρίση. Αλλά μένουμε σταθεροί στα μεγάλα όχι» μας».

Παράλληλα, η κα Γεννηματά ανεβάζοντας τους τόνους, είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, οι πρόθυμοι αριστεροί, φέρνουν από το παράθυρο και εφαρμόζουν νεοφιλελευθερες συνταγές. Γιατί δεν είναι προοδευτικές, οι φορομπηχτικές λογικές εξόντωσης της μεσαίας τάξης. Γιατί είναι βαθιά άδικες και καταστροφικές οι προτάσεις συνειδητής αποδόμησης του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης. Προτάσεις που οδηγούν ανθρώπους που έχουν καταβάλλει πολλά χρόνια εισφορές στο ΙΚΑ. σε συντάξεις αναξιοπρέπειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα