«Γεια σας. Είμαι ο Τζο Μπαϊντενόπουλος! Κι εγώ ο Πωλ Νιούμαν…»

Φιλελληνικά αισθήματα εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, κος Τζο Μπάϊντεν, σε έναν σταθμό που έκανε σε μία καφετέρια της πόλης Γουώρεν στο Οχάιο, κατά την διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας του, όταν σταμάτησε εκεί ώστε να ξαποστάσει για λίγο από το εντατικό του πρόγραμμα για να πιεί έναν καφέ με τον ελληνοαμερικανό μάνατζερ της επιχείρησης.

Αντάλλαξε χειραψίες και φιλιά με όσους έσπευσαν να τον υποδεχτούν στην είσοδο του Μόκα Χάουζ

και κατόπιν κατευθύνθηκε προς ένα τραπέζι στο οποίο ήξερε ότι κάθονταν πολίτες ελληνικής καταγωγής.

Ο αντιπρόεδρος τους συστήθηκε λέγοντας: «Γεια σας. Είμαι ο Τζο Μπαϊντενόπουλος». Ένας της παρέας που νόμισε πως επρόκειτο για φάρσα απάντησε λέγοντας: «Χαίρω πολύ, κι εγώ είμαι ο Πωλ Νιούμαν». Όλοι γέλασαν, κι αμέσως μετά ο Τζο Μπάϊντεν πρόσθεσε: «Ρωτήστε τον Γιώργο και θα σας πει ποιος είναι ο πιο φιλέλληνας Ιρλανδικής καταγωγής Αμερικανός», δήλωσε υπονοώντας βέβαια τον εαυτό του.

Δεν έγινε γνωστό ποιος είναι ο Γιώργος στον οποίο αναφέρθηκε. Κατόπιν ο κ. Μπάϊντεν κάθισε σε ένα τραπέζι για συζήτηση που δεν καταγράφτηκε από τις κάμερες.
Ο Τζο Μπάϊντεν έχει πολλές φορές στο παρελθόν εκφράσει την εκτίμησή του για την Ελληνοαμερικανική κοινότητα και την Ελλάδα.

Μάλιστα, σε μία τελετή που είχε γίνει πριν τρία χρόνια στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της επετείου της ελληνικής παλιγγενεσίας, ο Τζο Μπάϊντεν είχε δηλώσει -παρουσία του Προέδρου Μπ. Ομπάμα και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κυρίου Δημητρίου- «Νοιώθω Έλληνας! Όχι μόνον την 25η Μαρτίου, αλλά, 365 ημέρες τον χρόνο!».

Το όνομα ‘Τζο Μπαϊντενόπουλος’ είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά -αναφερόμενος στον αντιπρόεδρο Τζο Μπάϊντεν- ο πρόεδρος της λεγομένης ‘Συντονισμένης Προσπάθειας του Ελληνισμού’ Ανδρέας Μάνατος -αμέσως μετά τις εκλογές του 2008- σε άρθρο του που υποστήριζε πως η νέα ομάδα η οποία ανέλαβε ­τότε- τον ‘Λευκό Οίκο’ διακατέχεται από φιλελληνικά αισθήματα.

Keywords
Αναζητήσεις
γεια σας ειμαι ο τζο
Τυχαία Θέματα