Γαλλία – φωτιές: Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη επί το έργον

Στο πλευρό της Γαλλίας που δίνει «μάχη» με τις φλόγες καθώς φωτιές μαίνονται στις νοτιοδυτικές περιοχές της στέκεται εμπράκτως η Ελλάδα και άλλες τέσσερις χώρες της Ευρώπης στέλνοντας βοήθεια. «Η Γερμανία, η Ελλάδα, η Πολωνία και, μέσα στις επόμενες ώρες, η Ρουμανία και η Αυστρία: οι εταίροι μας βοηθούν τη Γαλλία να

αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές», έγραψε στο Twitter ο Εμανουέλ Μακρόν. «Τους ευχαριστώ. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη επί το έργον!», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως η Γαλλία μάχεται για την κατάσβεση μιας φωτιάς «τέρατος» στην περιοχή Λαντιρά κοντά στο Μπορντό, μια από τις μεγαλύτερες και πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές. Δασικές πυρκαγιές κατέκαψαν εκτάσεις στην περιφέρεια Ζιρόντ κοντά στο Μπορντό της νοτιοδυτικής Γαλλίας αυτή την εβδομάδα καταστρέφοντας κατοικίες και αναγκάζοντας 10.000 κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή, κάποιοι εκ των οποίων σκαρφάλωσαν στις ταράτσες των σπιτιών τους όσο πλησίαζαν οι φλόγες.

Πάνω από 400.000 στρέμματα έγιναν στάχτη φέτος

Συνολικά, περισσότερα από 400.000 στρέμματα κάηκαν φέτος στη Γαλλία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ή 500.000 στρέμματα, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δορυφορικά δεδομένα: σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός αυτός είναι πολλαπλάσιος του ετήσιου μέσου όρου των προηγούμενων 15 ετών, όπως στην Ισπανία και το καλοκαίρι ακόμη δεν έχει τελειώσει. Και δεν αναμένεται να βρέξει πριν από την Κυριακή.

L’Allemagne, la Grèce, la Pologne, et dans les prochaines heures la Roumanie et l’Autriche : nos partenaires viennent en aide à la France face aux incendies. Merci à eux. La solidarité européenne est à l’œuvre !

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) August 11, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία –,gallia –