Γ. Μηλιός: «Ο προϋπολογισμός θα επιβαρύνει και πάλι τους μισθωτούς»

Σφοδρή κριτική, με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού και τη χθεσινή (07/10) συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα ασκεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μηλιός.

Όπως τονίζει ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, «το Προσχέδιο προβλέπει για το 2014 αύξηση εσόδων από την άμεση φορολογία κατά 2,1 δισ. ευρώ, η οποία για

μια ακόμα φορά θα αφήσει στο απυρόβλητο τους έχοντες και κατέχοντες και θα επιβαρύνει και πάλι τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, με κατάργηση φοροαπαλλαγών, φορολόγηση της μικρής και μεσαίας ακίνητης περιουσίας κλπ. Προβλέπει επίσης, όπως σημειώνει, μείωση μισθών και συντάξεων κατά 133 εκατ. και μείωση των δαπανών για κοινωνική Ασφάλιση και περίθαλψη κατά 2,66 δισ. (-16,72% από το 2013)».

«Τα μέτρα αυτά θα βυθίσουν το 2014 την ελληνική οικονομία για έβδομη συνεχή χρονιά στην ύφεση, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις του προσχεδίου Πποϋπολογισμού και τις αλλεπάλληλες παραπλανητικές δηλώσεις του κ. Στουρνάρα, ότι το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης», επεσήμανε ο κ. Μηλιός.

Κατηγόρησε επίσης τον ΥΠΟΙΚ ότι δεν παραπλανά τον ελληνικό λαό μόνο αναφορικά με τις προοπτικές της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους: «Ταυτιζόμενος με τα συμφέροντα των τραπεζιτών και την πολιτική της κας Μέρκελ, προαναγγέλλει σχέδιο για επιμήκυνση των δανείων της τρόικας στα 30 και 50 έτη, χωρίς κούρεμα, με εξασφάλιση υποτίθεται της χρηματοδότησης του χρέους, ανεξάρτητα από το υπέρογκο και μη διαχειρίσιμο ύψος του (176%! του ΑΕΠ)», σημειώνει.

«Γίνεται λοιπόν φανερό ότι ο κ. Στουρνάρας και η κυβέρνησή του επιδιώκουν πολύ απλά τη μονιμοποίηση των μνημονίων (και η διατήρηση ενός μη βιώσιμου δημόσιου χρέους είναι όρος γι’ αυτό) και όχι το τέλος των μνημονίων», καταλήγει, προσθέτοντας ότι μόνη λύση για τον ελληνικό λαό είναι η ανατροπή της κυβέρνησης και η συγκρότηση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα