Γ. Κατρούγκαλος : Αποκλείεται η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε σχετικές δηλώσεις του, απέκλεισε το ενδεχόμενο της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.

Εκτός της ατζέντας της διαπραγμάτευσης

Ο κ. Κατρούγκαλος κατέστησε σαφές πως το ζήτημα της κατάργησης του 130υ και του 14ου μισθού βρίσκεται εκτός του πλαισίου της της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά , που αποτελούν μια από τις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Ο

Υπουργός Εργασίας θέτοντας του άξονες της διαβούλευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές, αναφορικά με τα εργασιακά ζητήματα, δήλωσε πως αυτοί είναι, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που έχει τεθεί από την κυβέρνηση, ο συνδικαλιστικός νόμος και οι ομαδικές απολύσεις που θέτουν οι δανειστές.

Σύμφωνα με τον Κ. Κατρούγκαλο το θέμα των ομαδικών απολύσεων τίθεται κυρίως από το ΔΝΤ, ενώ ακόμη και οι εργοδότες στην Ελλάδα όπως υποστήριξε ο Υπουργός, δεν το θέτουν στο τραπέζι. Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό ο Υπουργός Εργασίας τόνισε, πως η κυβερνητική επιδίωξη είναι αυτός να ορίζεται ύστερα από ελεύθερες διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και όχι με κρατική απόφαση, όπως προβλέπεται από τα προηγούμενα μνημόνια.

Τέλος για το ζήτημα του συνδικαλιστικού νόμου, δήλωσε πως πρέπει να υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις στην εφαρμογή του, καθώς αυτός έχει ψηφιστεί το 1982, και χρειάζεται να γίνουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις.

Το άρθρο Γ. Κατρούγκαλος : Αποκλείεται η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα