Γ. Δραγασάκης: Πολιτική και όχι νομική καταγγελία του Μνημονίου

Είναι ίσως η πρώτη φορά, που ξεκαθαρίζεται δημόσια και με σαφή τρόπο από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο όρος «καταγγελία του Μνημονίου». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικών του κόμματος Γιάννης Δραγασάκης μίλησε σήμερα, για πρώτη φορά, περί «πολιτικής και όχι νομικής καταγγελίας του Μνημονίου», θέση η οποία ποτέ δεν έχει κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ

μέχρι τώρα.

Ο κ. Δραγασάκης διευκρίνισε χαρακτηριστικά, σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1: «Θα καταγγείλουμε πολιτικά και όχι νομικά το Μνημόνιο. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες πτυχές θα καταργηθούν, κάποιες άλλες θα τις διαπραγματευτούμε και υπάρχουν και άλλες που πρέπει να εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις». Ο κ. Δραγασάκης πάντως απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση αν αυτό αποτελεί κεντρική επιλογή του κόμματός του και πότε προέκυψε αυτή η αλλαγή στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, εξήγησε τις θέσεις που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στους ευρωπαίους συνομιλητές του κατά την περιοδεία του σε Παρίσι-Βερολίνο και ανέφερε μάλιστα ότι «όταν ο ηγέτης του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Ζίγκμαντ Γάμπριελ εξήγησε στην ελληνική αποστολή στο Βερολίνο ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς φορολογική μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του κράτους η απάντηση από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ‘’εμείς τα παλεύουμε αυτά 20 χρόνια’’».

«Εξηγήσαμε στον Γάμπριελ ότι δεν γίνονται αυτές οι αλλαγές με ύφεση. Πρέπει να ξαναγίνει κούρεμα του χρέους και αναστολή πληρωμών. Του είπαμε, δώστε μας τη δυνατότητα να υπάρξει ανάπτυξη και στη συνέχεια θα ελέγξουμε το χρέος και τα ελλείμματα», πρόσθεσε ο κ. Δραγασάκης για να επισημάνει: «Στην καρδιά της κρίσης πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα άνοιξη, ένα σενάριο ελπίδας και όχι τρόμου όπως κάνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».

Τέλος, ο κ. Δραγασάκης άσκησε κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά: «Να σκοτωθούμε για τις ιδέες αλλά όχι να εκτοξεύουμε φόβους και να φτιάχνουμε φανταστικούς αντιπάλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα