Φυτά που βοηθούν στον ύπνο: Ποια αποτοξινώνουν τον αέρα στο σπίτι

Τα φυτά πέρα από διακοσμητικό χααρακτήρα βοηθούν άμεσα στην σωματική και ψυχική μας υγεία. Η αλήθεια είναι, ότι τα φυτά που μπορούμε να έχουμε στο εσωτερικό του σπιτιού ή ακόμη στο ίδιο το υπνοδωμάτιο δεν είναι πολλά, καθώς τα περισσότερα απορροφάνε αρκετό οξυγόνο. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι υπάρχουν φυτά που όχι μόνο δεν είναι απαγορευτικά για το δωμάτιό σας, αλλά καλυτερεύουν μάλιστα την ποιότητα του ύπνου σας. Αυτό οφείλεται

στο γεγονός, ότι τα φυτά που θα δείτε παρακάτω μπορούν να βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του αέρα στην κρεβατοκάμαρά σας. Δείτε παρακάτω με ποια φυτά μπορείτε να “συγκατοικείσετε” εφ΄όρου ζωής.

Αλόη

Το φυτό αλόης περιέχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα φυτά βελτίωσης του αέρα από τη NASA, επειδή είναι γνωστό ότι παράγει οξυγόνο τη νύχτα. Το υψηλό επίπεδο οξυγόνου συμβάλλει στη μείωση της αϋπνίας και παρέχει καλύτερο βραδινό ύπνο. Η αλόη μπορεί επίσης να αναπαραχθεί εύκολα. Μπορείτε να τοποθετήσετε αυτό το φυτό σε όλο το σπίτι σας για να νιώσετε τη διαφορά.

Κισσός

O κισσός θεωρείται ότι είναι ένα από τα καλύτερα φυτά καθαρισμού αέρα από τη NASA. Είναι πολύ αποτελεσματικό έναντι των αναπνευστικών προβλημάτων και του άσθματος. Έχοντάς το μέσα στο σπίτι σας, θα βοηθήσετε να μειωθεί η αερόβια μούχλα μέχρι και κατά 94%. Η μούχλα μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες, άσθμα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο κισσός μπορεί να βοηθήσει με την διαταραχή του ύπνου. Προσοχή: Τα φύλλα κισσού είναι τοξικά σε περίπτωση που καταποθούν. Επιλέξτε ένα διαφορετικό φυτό στην κρεβατοκάμαρα εάν στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα.

Γαρδένια

Οι γαρδένιες έχουν ωραίο άρωμα και λευκά άνθη, τα οποία έχουν ηρεμιστικό αποτέλεσμα σε όσους εισπνέουν το άρωμά τους. Στη μελέτη του Πανεπιστημίου Heinrich Heine του Ντίσελντορφ το 2010, έδειξε ότι η γαρδένια ήταν εξίσου αποτελεσματική με το Βάλιουμ, βοηθώντας τον εγκέφαλο και το σώμα να χαλαρώσουν. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως εναλλακτική λύση στα υπνωτικά χάπια. Κρατήστε ένα φυτό γαρδένιας στο κομοδίνο σας για να ενισχύσετε τη χαλάρωση στο υπνοδωμάτιο, χρησιμοποιώντας τη θεραπευτική δύναμη της μυρωδιάς.

Γιασεμί

Το γιασεμί είναι ένα εξωτικό φυτό που έχει ένα δυνατό άρωμα που αποδεδειγμένα βοηθάει στην αϋπνία. Βοηθά επίσης στη βελτίωση της παραγωγικότητας και της εγρήγορσης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μυρίσετε αυτό το φυτό για να απαλλαγείτε από το στρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα